Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Öronproppar med 14 timmars batteritid

Jaybird lanserar sportpropparna Tarah Pro, som påstås ha branschens bästa batteritid.

Av / 2018-11-01 - 13:44
Öronproppar med 14 timmars batteritid

Jaybird Tarah Pro är trådlösa sportproppar med hela 14 timmars batteritid. De är dock inte fullständigt trådlösa utan sitter ihop med en kabel som ligger bakom användarens nacke.

Tarah Pro är den första i Jaybirds Pro Series: en ny serie trådlösa sportlurar ”på toppnivå för uthållighetsutövare”.

Utöver den långa batteritiden har Tarah Pro snabbladdning som ger två timmars användning efter fem minuter i laddningsstationen.

Jaybird Tarah Pro. Foto: Jaybird
Jaybird Tarah Pro. Foto: Jaybird

Personlig EQ

Laddar man ner Jaybird-appen kan man göra ett snabbt hörseltest för att skapa en personlig EQ-inställning baserad på Jaybirds egna algoritmer. Testet ställer in en idealisk ljudprofil som ger en ”unik, personlig musikupplevelse med kompromisslös ljudkvalitet”. Utöver detta finns Jaybirds standard-EQ och Spotify-integration som gör att man kan skapa och dela spellistor i appen.

Foto: Jaybird
Foto: Jaybird

Byta passform

Sedan finns funktionen Switch Fit, som gör att man snabbt kan växla mellan en passform över örat för säker, sportanpassad användning och under örat för mer avslappnade situationer – under tiden som proppen sitter kvar i örat. En reflekterande tygsladd gör att man syns i trafiken om det är mörkt ute. Ett så kallat Speed ​​Cinch Cable Handling System ska göra det enkelt att justera längden på kabeln.

Tarah Pro levereras med tre olika storlekar på silikontoppar och vingar för en anpassad, bekväm och säker passform.

En så kallad Snap Lock-funktion pausar musiken automatiskt när öronpropparna klickas ihop och förvandlas till ett halsband. Musiken fortsätter sedan från samma ställe när man stoppar in propparna i öronen igen, vilket sparar batteritid.

Jaybird Tarah Pro. Foto: Jaybird
Jaybird Tarah Pro. Foto: Jaybird

Vattentät

Tarah Pro är ”fjäderlätta” och dessutom vattentäta och svettåliga med IPX7-certifiering vilket innebär att de kan hantera alla typer av väder de utsätts för: regn, snö eller till och med att råkas tappas ner i vatten i upp till en halvtimme.

Pris

Jaybird Tarah Pro Wireless Sport Headphones, som är den fullständiga beteckningen, går redan att beställa på jaybirdsport.com. De släpps i butik i november och kostar då ca 1 600 kronor

Tre färgkombinationer finns: Black/Flash och Mineral Blue/Jade som säljs överallt samt Titan/Glacier som bara går att köpa i Jaybirds webbplats och på Best Buy.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Marshall rockar vidare

Löjligt billigt från HiFiMAN

B&O Atelier Edition i norrskensfärger

Topplista: Hörlurar och öronproppar till påskledigheten

Hjälp hörseln med AirPods Pro

Lycka till med att köpa dessa

De bästa öronproppaena får en efterträdare

Skullcandy: GROM-ljud för små barns öron

Ännu bättre Accentum från Sennheiser

Förstärkare från HiFiMAN

Beyerdynamic firar 100 år med specialutgåva

Använd solen som kraftkälla

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen