Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV
L&B:s Julkalender: Lucka 07Delta

Nyhet

Nothing lanserar öronpropparna Ear (stick)

Designen är inspirerad av läppstift.

Skrivet av / 2022-10-26 - 17:45
Nothing lanserar öronpropparna Ear (stick)

Det lilla teknikföretaget Nothing, som leds av OnePlus-grundaren Carl Pei, är redo med sin tredje produkt efter propparna Nothing Ear (1) och mobiltelefonen Nothing Phone (1).

Läs också Nothing – inget eller något? Sällan har väl ett par stackars små trådlösa hörlurar varit så i spot-light som Nothing Ear (1).

Detta är en annan ljudprodukt, nämligen en uppsättning öronsnäckor, som har fått namnet Nothing Ear (stick). Detta avser fodralet, som är designat med inspiration från läppstift och har ”en unik, men funktionell, twistöppning”, säger Carl Pei, VD och medgrundare av Nothing i ett pressmeddelande.

Där Nothing Ear (1) var klassiska brusreducerande öronproppar med mjuka, flexibla öronkuddar, har Nothing Ear (stick) istället en semi-in-ear-design och ska enligt tillverkaren sitta ”mindre påträngande i hörselgången”. Med andra ord är det samma typ av öronsnäckor som Apple AirPods.

Läs också Stort ståhej om ingenting Kan en mobiltelefon vara modig, varm och själfull?

Men ändå ska pluggarna sitta bekvämt, lovar Nothing, som förklarar att de är lätta (bara 4,4 gram per propp) samt ergonomiskt formade och testade på över 100 personer.

Nothing Ear (stick)
Fodralet är designat med inspiration från läppstift och har ”en unik, men funktionell, twistöppning”. (Foto: Nothing)

Ljud

Men allt ska inte handla om design. För Nothing lovar också bra ljud och förklarar i sitt pressmeddelande att tack vare deras 12,6 mm dynamiska element levererar Ear (stick) ”fylligt djup, tydliga höjder och feta detaljer”.

Dessutom tillkommer den så kallade Bass Lock Technology, som använder programvara för att mäta användarens unika hörselgångsform och öronsnäckornas passform och registrerar hur mycket bas som går förlorad under användning. Därefter ställs Equalizer-kurvan automatiskt in på den optimala nivån för respektive lyssnare.

Användning och specifikationer

Har man en Nothing phone (1) är alla inställningar och funktioner integrerade i mobilen. Alla andra mobiler kan använda Nothing Ear (stick) med den nya Nothing X-appen.

Nothing lovar att öronsnäckorna kan spela i sju timmar på en laddning. Det läppstiftformade fodralet innehåller tillräckligt med ström för ytterligare 22 timmars musikuppspelning när det är fulladdat. Om du lämnar pluggarna i fodralet i bara tio minuter ska det räcka för två timmars musiklyssning.

Öronsnäckorna är IP54-certifierade och tål därmed damm, vatten och svett.

Nothing Ear (stick)
Ear (stick) har en omdesignad antenn som sitter längre bort från ansiktet för att
minimera signalblockering. (Foto: Nothing)

Pris och tillgänglighet

Nothing Ear (stick) kommer att finnas att köpa från 4 november. Priset är 1390 kronor.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

FiiO ska ge dina hörlurar guldljud

Black Week: Gör ett hörlursfynd

Olivia Rodrigo-version av Sonys briljanta öronproppar

Kampen om världens bästa hörlurar

Lyx-öronproppar till halva priset

High-end planar till vardagspris?

Öronproppar med sköldpaddskraft

Hörlurarna vi dreglar efter!

Dubbelt så bra talkvalitet

B&O Atelier Edition i höstfärger

Sennheiser förklarar priskrig på ANC

Förbättrad premiummodell från Bowers & Wilkins

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen