Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Microsoft klara med hörlurar och öronproppar

Ja, faktiskt. Med Surface Earbuds och Surface Headphones 2 släpper Microsoft för första gången ljudprodukter i Sverige.

Av / 2020-05-07 - 09:01
Microsoft klara med hörlurar och öronproppar

I Microsofts Surface-serie har vi tidigare sett bärbara datorer och hybriddatorer som Surface Pro X och Surface Laptop 3 – som vi har testat båda två under de senaste sex månaderna.

Varje öronpropp är utrustad med två mikrofoner, berättar Microsoft. Ljudet har ett frekvensomfång på 20 Hz – 20 kHz. (Foto: Microsoft)

Surface Earbuds

Men redan förra året lockade Microsoft med en helt ny Surface-produkt: de helt trådlösa öronpropparna Surface EarBuds, som vi till och med fick en möjlighet att prova i samband med ett pressmöte i Berlin.

Då skrev vi att ljudet var riktigt rent och imponerande dynamiskt, men att bara ett riktigt test skulle kunna avslöja om det var ett korrekt beslut att inte utrusta propparna med automatisk brusreducering.

Nu tyder allt att det inte dröjer så länge förrän vi kan prova Surface Earbuds igen, eftersom Microsoft har skickat ett pressmeddelande om att öronpropparna kommer att kunna köpas i svenska butiker från och med den 12:e maj.

Enligt pressmeddelandet styrs Surface Earbuds med beröring, så att man kan svara på samtal eller byta låt genom att bara knacka på snäckorna.

Efter bara tio minuter i fodralet klarar öronpropparna en timmes musik, enligt Microsoft. (Foto: Microsoft)

Skärmfri integration med Microsoft 365 gör att man kan bli uppdaterad om e-post via Play My E-mails i Outlook-appen för iOS eller att diktera i Word, Outlook eller PowerPoint, berättar Microsoft också.

Som nämnts ovan saknar Surface Earbuds automatisk brusreducering, men sådant är inget krav för att ljudkvaliteten ska vara hög, vilket Jabra Elite 75t är ett bra exempel på.

Varje öronsnäcka väger 7,2 gram och det medföljande trådlösa laddfodralet väger 40 gram. Enligt Microsoft kan det ladda propparna för en hel dags användning (åtta timmars batteritid i propparna plus två extra laddningar).

Surface EarBuds stöder SBC och aptX. De kostar 2 500 kronor.

Surface hörlurar 2 finns i två versioner: platinafärgade eller svarta, som på bilden. (Foto: Microsoft)

Surface Headphones 2

En annan ljudprodukt från Microsoft är också på väg till de svenska butikerna. Det är Surface Headphones 2, som är trådlösa over-ear-hörlurar med automatisk brusreducering som är justerbar i 13 olika nivåer.

Enligt Microsoft är brusreduceringen specifikt avstämd för att blockera eller förstärka röster. Det är extra användbart när man försöker jobba hemifrån och har barn, sambo eller husdjur, sägs det i pressmeddelandet.

Den uppdaterade designen (Surface Headphones i en tidigare version har funnits i vissa länder) kan roteras 180 grader vilket påstås vara bekvämare när man bär hörlurarna runt halsen.

Surface Headphones 2 släpps 5 juni maj. Priset blir 2 999 kronor.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hjälp hörseln med AirPods Pro

Lycka till med att köpa dessa

De bästa öronproppaena får en efterträdare

Skullcandy: GROM-ljud för små barns öron

Ännu bättre Accentum från Sennheiser

Förstärkare från HiFiMAN

Beyerdynamic firar 100 år med specialutgåva

Använd solen som kraftkälla

Brusreducerande proppar från OnePlus

Prisvärda proppar från Redmi

Hörlurar läser dina tankar

Trådlösa öronproppar till jul: De 10 bästa köpen

0
Rulla till toppen