Jag var tvungen att dubbelkolla om det verkligen var sant att Beyerdynamic inte har gjort trådlösa öronsnäckor före Free Byrd. Det stämmer. Otroligt nog. Det vill säga, de har gjort trådlösa öronsnäckor tidigare, men med tråd mellan propparna. Det vill säga inte helt trådlösa öronsnäckor.
Dessa är det, och vi har våra skäl när vi säger att vi ser fram emot att testa Beyerdynamic Free Byrd. När vi testar något från Beyerdynamic blir vi normalt glada över ljudkvaliteten, som alltid håller en hög nivå. Därför finns det alla skäl att ha vissa förväntningar på ljudet av Free Byrd också.
De kombinerar aktiv brusreducering med medhörning, 11 timmars batteritid och Bluetooth 5.2 med IPX4-stänktålighet. De har också stöd för Alexa, och förmodligen också Siri röststyrning, och stöder Google Fast Pair på Android-mobiler.
Beyer säger också att Free Byrd stöder aptX Adaptive och AAC-filer, och två mikrofoner på var och en av öronsnäckorna ska ge tydlig röst vid telefonsamtal.
Ljudkalibreringssystem
Etuiets inbyggda batteri ger upp till 30 timmars batteritid och kan laddas med induktionsladdning på en laddningsplatta. 10 minuters laddning ska ge upp till 70 minuters musik.
Det finns en MIY-app för öronsnäckorna, där du anpassar ljudet till dina egna öron med Mosayc och justerar balansen själv med equalizern i appen. Mosayc startar ett tvåminuterstest som sparar resultatet och använder som sin föredragna ljudprofil.
Free Byrd levereras med totalt åtta par proppar, varav tre är formbara skumproppar. En USB-kabel ingår också för laddning av öronsnäckorna och etuiet.
Priset anges till 229 Euro, cirka 2 500 kr.
Topp 10 trådlösa hörlurar med brusreducering
Musik är viktigt året runt, men speciellt på sommaren är hörlurar ett måste. Här är våra favoriter med brusreducering.