Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

KEF-proppar utan brus

Mu3 är KEFs första öronproppar med aktiv brusreducering.

KEF sysslade bara med högtalare, ända tills de lanserade sin första hörlursmodell 2015: M500. Även om vi tyckte att lurarna saknade lite luft i diskanten så bevisade de att det går att lyckas utmärkt redan vid första försöket i en ny disciplin.

Lång batteritid

För att fira sitt 60-årsjubileum i år lanserar KEF en ny ”första-modell”, den här gången i form av de första trådlösa öronpropparna med aktiv brusreducering. KEF Mu3 är helt trådlösa och har 9 timmars speltid i öronpropparna plus ytterligare 15 timmar från det bärbara laddfodralet, vilket placerar dem på översta halvan av klassens. Och den här batteritiden är faktiskt med brusreduceringen aktiverad.

kef mu3

KEF Mu3 har lång speltid: 9 timmar plus 15 timmar extra i fodralet. Foto: KEF

Inspirerade av Muon

Formen av gjord av Ross Lovegrove, designern som också ligger bakom flaggskeppshögtalaren Muon. Han har uppenbarligen en förkärlek för aluminium, vilket även gäller för Mu3. Akustiken i öronpropparna är gjord av KEFs egen Maidstone-akustikavdelning.

I varje aluminiumhölje finns ett 8,2 mm stort högtalarelement (vilket är normalstort, öronproppar burkar ha element mellan 6 och 12 mm). Designen är gjord så ergonomisk som möjligt för att det ska vara bekvämt att lyssna länge. Och propparna påstås vara perfekt balanserade så att de aldrig trillar ur öronen. Örontoppar i fyra storlekar ingår, så att man kan hitta ett par som passar öronen.

Annons

Bluetooth 5.0 är en självklarhet i dag och båda KEF-kontakterna tar emot musiksignalen samtidigt, vilket är mer faskorrekt än när signalen först går till ena proppen och sedan vidare till den andra, vilket är det vanligaste.

kef-mu3 lifestyle2

Foto: KEF

Kan släppa in brus också

Anslutningen påstås vara enkel och KEF Mu3 har ett omgivningsläge – alltså när ljud från utsidan förstärks i stället för att fasas ut så att man hör vad som händer runt omkring. Detta är dock ingen ovanlig funktion i brusreducerande öronproppar utan något som nästan alla kan.

Öronpropparna är väder- och stänksäkra med IPX5-certifiering, vilket är bättre än Apple Airpods IPX4.

KEF Mu3: pris och tillgänglighet

KEF Mu3 släpps i februari och kostar då 230 euro. Räkna med ett svenskt pris på lite drygt 2 500 kronor.

Annons

 

kef.co.uk

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.