Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV
L&B:s Julkalender: Lucka 11Delta

Nyhet

Jabra vill rädda kontorsjobbet med Evolve2

Mindre brus, bättre ljudöverföring – och dubbelt så effektiv isolering av din röst.

Skrivet av / 2020-03-30 - 17:11
Jabra vill rädda kontorsjobbet med Evolve2

När Jabra lanserade Elite 85h överraskade den med vad som troligen var branschens bästa samtalsljud i ett par brusreducerande hörlurar. Åtminstone på marknaden för musikhörlurar, där man inte har någon mikrofonbom framför munnen. Där sitter mikrofonerna i öronkåporna, vilket innebär svårigheter att få rent samtalsljud. Men Jabra hade löst det elegant med åtta inbyggda mikrofoner – varav fyra användes för brusreducering och de övriga fyra plockade upp rösten så rent som möjligt.

Nu kommer Jabra med nya headset för kontorsmiljöer, vilket trots allt är branschen de kommer i från ursprungligen och har utmärkt sig i. Serien heter Evolve2 och den här gången har de bland annat utnyttjat det de lärde sig under arbetet med just Elite 85h. Som man kan förvänta sig av kontorshörlurar har de en mikrofonbom, men när man inte behöver den så går det att fälla in den i headsetet så att den inte syns.

Läs också Jabra Elite 85h Jabra vill ha en del av marknaden för brusreducerande hörlurar i lyxklassen.

Evolve2 blockerar mer brus

Evolve2 blockerar mer brus och ger bättre klarhet i rösten. Vilket gör det enklare att arbeta i mer krävande arbetsmiljöer. Till exempel öppna kontorslandskap och andra bullriga platser. Headseten fungerar med alla ledande konferensplattformar som Skype och Zoom, och en särskild Microsoft Teams-certifiering är på gång.

Jabra Evolve2 85 black(2)
Toppmodellen Jabra Evolve2 85 påminner om Elite 85h men har en mikrofonbom framför munnen. Foto: Jabra

Övervakar signalvägen

Headseten kan integreras med de kändaste programvaru- och övervakningslösningarna, så att IT-avdelningar kan analysera varje headsets prestanda och snabbt identifiera eventuella fel som ger dålig samtalskvalitet, till exempel om det beror på Wi-Fi-routrar, kommunikationssystemets infrastruktur eller användarens personliga inställningar. Med Jabra Xpress-programvaran kan man dessutom enkelt hantera headseten, till exempel göra firmware-uppdateringar och implementera nya funktioner.

Samarbete kan bli tidstjuv

Arbetsuppgifter blir mer komplexa och ökar behovet av samarbete, vilket innebär att anställda ofta lägger mer tid på samarbete än koncentrerat arbete. Detta kan vara distraherande, särskilt i öppna kontorslandskap med många och ofta högljudda samtal runtomkring.

I dessa tider, när halva världen jobbar hemifrån, behövs tekniska lösningar som fungerar i båda sammanhang. Jabra vill att Evolve2-serien ska vara rätt val för personer som vill använda samma produkt på jobbet, hemma och när de är på resande fot.

Jabra Evolve2 65 beige charge
Jabra Evolve2 65 är en on-ear-modell, här i beige färg och dockad i laddningskrubban som går att köpa separat. Foto: Jabra

”Ledande inom ljud och samtal”

Toppmodellen i den nya Evolve2-serien, Evolve2 85, har 50 procent bättre brusreducering än sina föregångare med hjälp av så kallad Digital Hybrid ANC och brusisolerande öronkuddar med minnesskum. Den har 40 procent bättre ljudöverföring och är dubbelt så effektiv på att isolera användarens röst från omgivningen. Toppmodellen för konsumenter, Elite 85h, har åtta mikrofoner men Evolve2 85 har hela tio mikrofoner för att få fram ännu tydligare tal från de mest bullriga miljöerna.

För musiklyssning har Evolve2 85 40-millimeters högtalarelement och Jabra lovar att ljudet är bra. Undrar just om ljudet påminner om Elite 85h?

Evolve2-serien har 360-graders upptaget-ljus på båda öronsnäckorna som visar kollegorna att användaren är upptagen. De trådlösa hörlurarna i serien kan anslutas till valfri mobil enhet och med Jabra Sound+-appen kan man anpassa ljudet.

Evolve2-serien består av tre modeller:

Evolve2 85 har Digital Hybrid ANC (aktiv brusreducering) och sammanlagt tio mikrofoner, varav två sitter i mikrofonbommen och åtta i öronkåporna. Batteritiden är hela 37 timmar. 40 mm stora element utlovar ”förstklassiga musikupplevelser” och det finns inbyggt, 360-graders upptaget-ljus på båda hörlurarna. Headsetet är utformat för att ”dra full nytta av det senaste chipsetet inom ljudteknik”. Vilket ger bättre batterikapacitet, stabil anslutning och ljudbehandling. Evolve2 85 är konstruerat för att användas både på kontor och på språng, och påstås ha en mycket stabil Bluetooth-anslutning.

Evolve2 65 har tre mikrofoner, varav två i mikrofonbommen och en i högra öronkåpan. Den har 37 timmars batteritid och tre gånger bättre reell trådlös räckvidd än nuvarande Evolve 65. Brusdämpningen är passiv, inte aktiv.

Evolve2 40 är en trådbunden variant med samma komfort, hållbarhet och användarupplevelse som Evolve2 65.

Jabra Evolve2 40
Jabra Evolve2 40 är den billigaste modellen i den nya serien. Den är identisk med Evolve2 60, fast med kabel. Foto: Jabra

Teams-knapp

Microsoft Teams-varianterna i serien har en dedikerad Microsoft Team-knapp som ger omedelbar anslutning till kollegor och möten. En statusindikator på headsetet anger bland annat missade samtal eller möten.

Till Evolve2 85 och Evolve2 65 ingår Jabras nya BT-adapter (dongel) som finns i antingen USB-C eller USB-A-version.

Pris och tillgänglighet

Jabra Evolve2-serien släpps i april. Evolve2 85 och Evolve2 65 finns i två färger: svart och beige. Evolve2 40 finns bara i svart.

Europeiska riktpriser:

Evolve2 85 STEREO: 449 euro (489 euro med bordsstativ för laddning)
Evolve2 65 STEREO: 209 euro (249 euro med bordsstativ för laddning)
Evolve2 65 MONO: MSRP 199 euro (239 euro med bordsstativ för laddning)
Evolve2 40 STEREO 119 euro
Evolve2 40 MONO 109 euro

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

De här öronpropparna har en mycket speciell konstruktion

FiiO ska ge dina hörlurar guldljud

Black Week: Gör ett hörlursfynd

Olivia Rodrigo-version av Sonys briljanta öronproppar

Kampen om världens bästa hörlurar

Lyx-öronproppar till halva priset

High-end planar till vardagspris?

Öronproppar med sköldpaddskraft

Hörlurarna vi dreglar efter!

Dubbelt så bra talkvalitet

B&O Atelier Edition i höstfärger

Sennheiser förklarar priskrig på ANC

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen