Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Jabra Elite 85t – flaggskepp med aktiv brusreducering

Förutom Elite 85t släpper Jabra aktiv brusreducering till befintliga Elite 75t.

Skrivet av / 2020-09-22 - 15:26
Jabra Elite 85t – flaggskepp med aktiv brusreducering

Jabra släpper en ny trådlös öronproppstoppmodell. Elite 85t har avancerad aktiv brusreducering (ANC), och Jabra är dessutom det första märket som ger en ANC-uppdatering till en befintlig serie trådlösa öronproppar. Nämligen Elite 75t och Elite Active 75t. Detta görs via Sound+-appen.

Men det är alltså Elite 85t som är den största nyheten, den har Jabras mest potenta och avancerade brusreduceringsteknik. Jabra lovar också att den inte innebär några kompromisser för storlek, passform, komfort eller samtals- och ljudkvalitet.

Elite 85t med Jabra Advanced ANC

Jabra Elite 85t har Jabra Advanced ANC som är ett steg bättre än Jabras standard-brusreducering. Dubbla processorer ger mer kraftfull brusreducering och ljudbehandling. Öronpropparna tillhör de minsta som har avancerad brusreducering och har HearThrough för att släppa in omgivande ljud – vilket nästan är nödvändigt om man ska gå runt med täta öronproppar längre stunder. Båda funktionerna är justerbara.

Jabra Elite 85t SPREAD(2)
Jabra Elite 85t får avancerad brusreducering. Foto: Jabra

6 mikrofoner

Jabra Elite 85t har sex mikrofoner: tre på varje öronpropp, två på utsidan och en på insidan. Dessa används för Jabra Advanced ANC, som ger förbättrad brusreducering och filtrerar bort mer oväsen. Det ger också flexibiliteten att välja hur mycket ljud man vill ska stängas ute eller släppas igenom. Man kan justera från full ANC till full HearThrough

Halvöppen konstruktion

Högtalarelementen är stora, hela 12 mm. Enligt Jabra ska det ge ett ”stort ljud och kraftfull bas”. Konstruktionen är halvöppen för ökad komfort och minimalt tryck i örat. Det tycker vi verkar vara vettigt om brusreduceringen är så effektiv som den påstås vara.

Jabra Elite 85 Angle
Foto: Jabra

Örontopparna har en oval form för att försegla bättre och för att inte sitta så djupt inne i örat. Vi undrar dock om personer som i vanliga fall tycker att öronproppar inte passar särskilt bra kommer att få problem med en grundare passform.

Batteritid och pris

Elite 85t har upp till 5,5 timmars batteritid med brusreducering aktiverad. Detta förlängs till 25 timmar med laddningsfodralet med ANC på och 31 timmar med ANC av. Öronpropparna kan laddas trådlöst med en Qi-laddare.

Jabra Elite 85t kostar 2 500 kronor och kommer i november.

 

Jabra Elite 85t colour line up
Öronpropparna finns i flera färger. Foto: Jabra

Elite 75t med ANC som standard

Både Elite 75t och Elite Active 75t kan nu uppgraderas med ANC. Den kostnadsfria uppdateringen har gjorts tillgänglig genom Jabras utveckling av Qualcomm-teknik.

Öronpropparna kan också köpas med ANC som standard från oktober 2020. Således kan både befintliga och nya användare utnyttja Jabras standard-ANC, som ger brusreducering vid lägre frekvenser.

ANC-modellerna är fortfarande IP55/IP57-klassade. Batteritiden med ANC är 5,5 timmar och 24 timmar med laddfodral. Utan ANC är batteritiden 7,5 respektive 28 timmar. ANC-öronpropparna kostar lika mycket som tidigare.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

FiiO ska ge dina hörlurar guldljud

Black Week: Gör ett hörlursfynd

Olivia Rodrigo-version av Sonys briljanta öronproppar

Kampen om världens bästa hörlurar

Lyx-öronproppar till halva priset

High-end planar till vardagspris?

Öronproppar med sköldpaddskraft

Hörlurarna vi dreglar efter!

Dubbelt så bra talkvalitet

B&O Atelier Edition i höstfärger

Sennheiser förklarar priskrig på ANC

Förbättrad premiummodell från Bowers & Wilkins

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen