Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

IFA 2019: Huawei FreeBuds 3 utmanar Apples AirPods

Med FreeBuds 3 har Android-användare just fått sina egna ”AirPods”.

Av / 2019-09-06 - 17:16
IFA 2019: Huawei FreeBuds 3 utmanar Apples AirPods

Det har blivit en tradition att Huawei presenterar ny teknik och nya processorer vid den årliga IFA-mässan för konsumentelektronik som hålls i Berlin. I år var inget undantag och högste Huawei-chefen Richard Yu presenterade bland annat den nya Kirin A1-processorn, som påstås vara världens första med Bluetooth 5.1 och BLE 5.1.

I praktiken betyder det att chipet klarar av Bluetooth-anslutning med två kanaler samtidigt. Det minimerar fördröjning och inte minst strömförbrukning, vilket är en enorm fördel när det handlar om trådlösa enheter.

I synnerhet True Wireless-öronproppar, som från de flesta tillverkare ansluts genom att mobiltelefonen kopplar upp sig mot enda öronproppen, som sedan kopplar sig vidare till öronpropp nummer två.

Huawei FreeBuds 3

Nya öronpropparna Huawei FreeBuds 3, som presenterades av Richard Yu efter det nya Kirin A1-chipet, kopplas i stället till mobilen med två separata kanaler. På så sätt kan de hålla upp till fyra timmar på en laddning – och sammanlagt 20 timmar eftersom de kan laddas upp fyra gånger till av det medföljande laddningsfodralet.

Huawei FreeBuds 3 finns i svart och vitt. Fodralet kan ladda upp dem fyra gånger. Foto: Peter Gotschalk

Enligt Yu är FreeBuds 3 de första True Wireless-öronpropparna som har aktiv brusreducering (ANC), även om de precis som Apples AirPods saknar silikontoppar i olika storlekar. De nya Huawei-propparna kan alltså inte anpassas efter örat utan är i stället av typen ”open fit”. Ändå har de aktiv brusreducering med upp till 15 dB.

De har också en så kallad Bone Sensor-funktion, som ska fungera genom att hörlurarna registrerar vibrationer i skelettet när användaren pratar, så att röstkvaliteten blir bättre om man använder hörlurarna som ett headset till mobilen.

Pris och tillgänglighet

Enligt vår information släpps Huawei FreeBuds 3 under hösten och kostar lite drygt 2 000 kronor.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Marshall rockar vidare

Löjligt billigt från HiFiMAN

B&O Atelier Edition i norrskensfärger

Topplista: Hörlurar och öronproppar till påskledigheten

Hjälp hörseln med AirPods Pro

Lycka till med att köpa dessa

De bästa öronproppaena får en efterträdare

Skullcandy: GROM-ljud för små barns öron

Ännu bättre Accentum från Sennheiser

Förstärkare från HiFiMAN

Beyerdynamic firar 100 år med specialutgåva

Använd solen som kraftkälla

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen