Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Hörlurs-höjdpunkter från IFA

Brusreducering, helt trådlöst och sportlurar var trenderna bland hörlurstillverkarna.

Av / 2018-09-04 - 21:45
Hörlurs-höjdpunkter från IFA
Audio Technica ATH-SR90BT (Foto: Ljud & Bild)

Audio Technica visade upp nya trådlösa hörlurar där ATH-SR30BT (99 euro) stoltserar med 70 timmar batteritid, medan ATH-SR50BT (199 euro) har brusreducering. Man visade även en uppdaterad version av hyllade ATH-MSR7 med lättare design och bättre ljud. ATH-MSR7b kommer i höst för 249 euro. Man ger sig även på äkta trådlösa proppar med välljudande ATH-CKR7TW (249 euro) och sportmodellen ATH-SPORT7TW (199 auro). Båda kommer i höst.

Beyerdynamic Lagoon ANC (Foto: Beyerdynamic)

Beyerdynamic släpper tre in-ear proppar. Beat BYRD (25 euro) och Soul BYRD (79 euro) med sladd, samt trådlösa Blue BYRD (129 euro). De kommer sen höst eller tidig vinter. Den senare kommer i vinter även i en brusreducerande version kallad Blue BYRD ANC för 249 euro. För långflygningen kommer i vinter hörlurarna LAGOON ANC (399 euro) med 24-46 timmars batteritid. Flera av lurarna kan kalibrera ljudet till dina öron.

Earin M-2 (Foto: Earin)

Svenska Earin var bland de första att släppa helt trådlösa proppar. Sedan har det varit lite tyst från dem. Men nu släpps den omdesignade Earin M-2. Den verkar åtgärda våra synpunkter på den första modellen, med bättre laddning och smartare uppkoppling mellan propparna. De har även fått mikrofon, samt inbyggd Google Assistant.

UA Sport Wireless Pivot (Foto: JBL)

Harman visade upp de helt trådlösa propparna JBL Free (129 euro) med utmärkt batteritid, samt de sportigare JBL Endurance PEAK (149 euro i november). I den sportiga avdelningen finns också UA Sport Wireless React (in-ear) och UA Sport Wireless Pivot (med öronkrok). Båda kommer i sen höst för 149 euro. AKG N700NC har adaptiv brusreducering och om de är i klass med K495NC är det lovande. Dessutom in-ear propparna AKG N200 och Y100, samt hörlurarna AKG Y500. Okänt lanseringdatum och pris.

Kygo E7/900 (Foto: Ljud & Bild)

Norska DJ-märket Kygo har stadigt utökat sortimentet och visade nu till och med den portabel högtalaren Kygo B9/800 (199 euro) med Google Assistant. Bland hörlurarna hittade vi de helt trådlösa sportpropparna Kygo E7/900 (149 euro) med ett generöst utbud av tillbehör. Dessutom ger de sig upp i luften med de hörlurarna Kygo A11/800 (299 euro) som har adaptiv brusreducering.

RHA CL2 Planar (Foto: RHA)

RHA visade upp något utöver det vanliga. De nya CL2 Planar propparna kan nämligen både användas med eller utan sladd. Enligt RHA är det första gången någon lyckats krympa ”planar magnetic drivers” så att de får plats i ett par proppar, och första gången de används trådlöst på det här sättet. Det lovar bättre kontroll och mindre distorsion. Pris ca 9 000 kronor.

Sennheiser Momentum True Wireless (Foto: Ljud & Bild)

Sennheiser tar sin ikoniska Momentum-serie till nästa steg med de helt trådlösa Momentum True Wireless. De ger möjlighet att släppa igenom ljud när man så önskar, och med batterifodralet får man totalt upp till 12 timmars lyssning. De släpps i november för 299 euro. De visade också de spännande Ambeo Smart Headset som gör det möjligt att spela in 3D stereoljud.

Sony WF-SP900 (Foto: Ljud & Bild)

Sony visade så klart sina nya brusreducerande hörlurar WH-1000XM3 (4 000 kr) som imponerade med både ljudkvalitet och förmåga att trolla bort omgivande oljud. Men det var ju inget nytt för oss som var tidiga ute med ett test. De helt trådlösa sportpropparna WF-SP900 (3 200 kr) imponerade också genom att vara så vattentäta att man kan simma med dem. Musiken kommer då från ett inbyggt minne.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Marshall rockar vidare

Löjligt billigt från HiFiMAN

B&O Atelier Edition i norrskensfärger

Topplista: Hörlurar och öronproppar till påskledigheten

Hjälp hörseln med AirPods Pro

Lycka till med att köpa dessa

De bästa öronproppaena får en efterträdare

Skullcandy: GROM-ljud för små barns öron

Ännu bättre Accentum från Sennheiser

Förstärkare från HiFiMAN

Beyerdynamic firar 100 år med specialutgåva

Använd solen som kraftkälla

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen