Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Hörlurar med röststyrning

JBL Live har brusreducering och Google Assistant.

Av / 2019-06-07 - 12:00
Hörlurar med röststyrning

Ingen kan ta ifrån amerikanska JBL deras legendstatus. De ligger bakom ett par ikoniska högtalare och nu vill de överföra det klassiska JBL-ljudet i nya hörlurar.

Hur väl det lyckats återstår att höra.

Bland de fyra nya trådlösa modellerna i Live-serien enheterna finns en med både aktiv brusreducering och röststyrning, med antingen Google Assistant eller Amazon Alexa.

Flaggskeppet Live 650BTNC kostar 2 000 kronor och är långtifrån de dyraste brusreducerande hörlurarna på marknaden, men har ändå röststyrning och upp till 20 timmars speltid med brusreduceringen aktiverad.

Live-hörlurarna finns i flera färger, och det finns även en modell hörlurar utan brusreducering som heter Live 500BT för 1 500 kronor samt en mindre, också trådlös version som heter Live 400BT för 1 300 kronor.

För de som föredrar öronproppar finns det ett par trådlösa sådana i Live-serien: 220BT. De har upp till 10 timmars speltid och kostar 800 kronor.

De tre modellerna utan brusreducering har något som JBL kallar Ambient Aware och TalkThru, som aktiverar mikrofonen på hörlurarna och släpper in ljud utifrån så att man kan prata med andra utan att ta av sig hörlurarna.

Live-serien kan styras med JBL Headphones-appen där man kan välja mellan Google och Amazon och anpassa balansen i ljudet efter den personliga smaken.

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Marshall rockar vidare

Löjligt billigt från HiFiMAN

B&O Atelier Edition i norrskensfärger

Topplista: Hörlurar och öronproppar till påskledigheten

Hjälp hörseln med AirPods Pro

Lycka till med att köpa dessa

De bästa öronproppaena får en efterträdare

Skullcandy: GROM-ljud för små barns öron

Ännu bättre Accentum från Sennheiser

Förstärkare från HiFiMAN

Beyerdynamic firar 100 år med specialutgåva

Använd solen som kraftkälla

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen