Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Helt trådlösa proppar från Sennheiser

Momentum True Wireless släpper in ljudet från omgivningen när du behöver det, så du kan ha dem i öronen hela tiden.

Av / 2018-09-03 - 08:39
Helt trådlösa proppar från Sennheiser

Det fina med in-ear-hörlurar är att de effektivt blockerar ljud utifrån, utan att det behövs någon aktiv brusreducering. Nackdelen är att man måste ta ur dem varje gång man ska prata med någon. Sennheiser har lösningen med sina helt trådlösa proppar Momentum True Wireless. Med hjälp av en funktion som heter Transparent Hearing-funktionen fångar en mikrofon upp ljudet och skickar in det i öronen, så att man hör vad som händer i omgivningen. Fiffigt!

Dessutom utlovar Sennheiser strålande ljudkvalitet, och hörlurarna stöder både aptX- och AAC-ljudkodekarna för att låta bättre med trådlös överföring via Bluetooth.

En nackdel med helt trådlösa öronproppar – som inte har så mycket som ett litet snöre mellan sig – är att de har begränsad batteritid. Det beror på att de både ska ta emot musiken trådlöst från mobilen och ständigt synkronisera det med varandra för att ge ett optimalt stereoperspektiv. En sådan anslutning kostar ström, Momentum True Wireless har därför en batteritid på bara 4 timmar.

Sennheiser Momentum True Wireless i etuiet. Foto: Sennheiser
Sennheiser Momentum True Wireless i etuiet. Foto: Sennheiser

Till öronpropparna ingår ett kompakt etui som rymmer dem när de inte används, och passar dessutom på att ladda upp dem. Etuiet har tillräckligt med ström för två extra laddningar, vilket ger totalt 12 timmars batteritid

Momentum True Wireless kostar 300 euro, alltså ungefär 3 000 kronor, och släpps i mitten av november.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hjälp hörseln med AirPods Pro

Lycka till med att köpa dessa

De bästa öronproppaena får en efterträdare

Skullcandy: GROM-ljud för små barns öron

Ännu bättre Accentum från Sennheiser

Förstärkare från HiFiMAN

Beyerdynamic firar 100 år med specialutgåva

Använd solen som kraftkälla

Brusreducerande proppar från OnePlus

Prisvärda proppar från Redmi

Hörlurar läser dina tankar

Trådlösa öronproppar till jul: De 10 bästa köpen

0
Rulla till toppen