Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Får röststyrning också

RHA True Connect 2 ger dig 44 timmars batteritid.

Av / 2020-07-09 - 10:36
Får röststyrning också

När vi testade TrueConnect 2019 berömde vi RHA för att de hade en inbjudande ljudkaraktär med häftig bas, men tyckte att de lät lite slappt i mellanregistret. De stilrena öronpropparna hade däremot en övertygande byggkvalitet och en distinkt premiumkänsla.

Nu har RHA uppdaterat sina öronproppar, TrueConnect 2 har fått mycket bättre batteritid, bättre ljud och fler funktioner.

RHA hävdar att de har en ännu stabilare Bluetooth 5-anslutning (men inte aptX), nya mikrofoner som är bättre på att ta bort brus när man pratar i telefon, samt stöd för röststyrning (Siri, Alexa och Google Assistant) med en lätt tryckning på ena öronproppen.

TrueConnect 2 finns i matt svart eller mörkblå och är IP55-certifierade så att de tål regn och svett. Och batteritiden är rekordlång.

Propparna klarar 9 timmars musik på egen hand och det medföljande batterifodralet ger 35 timmar extra. Alltså 44 timmar totalt. 10 minuters laddning i batterifodralet ska ge en timme musik. Det är mer än någon annan helt trådlös öronpropp.

RHA säger att de även har förbättrat ljudet i TrueConnect 2. Ljudbilden är mer raffinerad men har samma potenta dynamik och häftiga bas. Det ska bli intressant att ta reda på mer om ljudet i ett ingående test.

TrueConnect 2 har precis släppts, det europeiska riktpriset är 160 euro vilket förmodligen innebär att de hamnar kring 2 000 kronor i Sverige. Det gör dem till ett bra alternativ till Sony och Sennheisers öronproppar.

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Marshall rockar vidare

Löjligt billigt från HiFiMAN

B&O Atelier Edition i norrskensfärger

Topplista: Hörlurar och öronproppar till påskledigheten

Hjälp hörseln med AirPods Pro

Lycka till med att köpa dessa

De bästa öronproppaena får en efterträdare

Skullcandy: GROM-ljud för små barns öron

Ännu bättre Accentum från Sennheiser

Förstärkare från HiFiMAN

Beyerdynamic firar 100 år med specialutgåva

Använd solen som kraftkälla

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen