Search
Generic filters

Elektrostatiska öronsnäckor från Shure

KSE1500 är världens första in-ear-lurar med elektrostatelement. De får sällskap av den bärbara hörlursförstärkaren SHA900.

Shure är innovativa på hörlursfronten med sina nya öronsnäckor som är utrustade med något så speciellt som elektrostatelement. De är framtagna för kräsna hifi-entusiaster som vill ha högsta möjliga ljudkvalitet från sina bärbara musikspelare, mobiltelefoner, surfplattor eller bärbara datorer.

Shure_KSE15002

Elektrostatteknik innebär att själva elementet har försvinnande låg massa, vilket sägs innebära marknadens snabbaste transientrespons – alltså membranens förmåga att hänga med i musikens små och stora skiftningar, och på så sätt ge en extrem dynamik. Dessutom utlovas en mer precis ljudåtergivning och ett större frekvensomfång än vad såväl dynamiska element som armaturelement kan åstadkomma

Till hörlurarna ingår en specialtillverkad USB-DAC som hämtar ut ljudet digitalt från en Mac eller PC eller en smartmobil som kör iOS eller Android. Den kan också ta emot ljud via en 3,5-mm analogingång.

Shure_SHA900

Priset är dessvärre inga småpengar: ungefär 30 000 kostar systemet när det lanseras i slutet av november.

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.
1 kommentar

Lämna ett svar

  Läs också

  Amazon-ägda Ring har lanserat Always Home Cam som har en helt unik funktion: Den är en flygande minidrönare som flyger runt och håller koll på ditt hem.
  Efter att ha dragit tillbaka de första Sleepbuds på grund av batteriproblem är nya proppar på väg.
  Halo styr hela din B&O-anläggning.
  Med optiska brytare i stället för mekaniska ska Roccat Vulcan Pro-tangentborden vara så mycket som 40 gånger snabbare än konkurrenterna.
  Blir Canons billigaste pro-videokamera.
  Påstås förbättra ljudet rejält med ny MAT-teknik.
  Det enda som är snabbare än Ludicrous är Plaid ...
  Men Volkswagen säger fortfarande ingenting om möjligheten att få bättre ljud!

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  Bang & Olufsen Beoplay H95

  Riktpris: 8500 kr Grymt snygg brusreducering från B&O

  JBL Club One

  Riktpris: 3500 kr JBL blandar sig i tätstriden

  Shure Aonic 50

  Riktpris: 4400 kr Hela stjärnhimlen öppnar sig

  Sony WH-1000XM4

  Riktpris: 4000 kr Den nya kungen av brusreducering
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.