Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Elektrostatiska öronsnäckor från Shure

KSE1500 är världens första in-ear-lurar med elektrostatelement. De får sällskap av den bärbara hörlursförstärkaren SHA900.

Av / 2015-10-23 - 13:23
Elektrostatiska öronsnäckor från Shure

Shure är innovativa på hörlursfronten med sina nya öronsnäckor som är utrustade med något så speciellt som elektrostatelement. De är framtagna för kräsna hifi-entusiaster som vill ha högsta möjliga ljudkvalitet från sina bärbara musikspelare, mobiltelefoner, surfplattor eller bärbara datorer.

Shure_KSE15002

Elektrostatteknik innebär att själva elementet har försvinnande låg massa, vilket sägs innebära marknadens snabbaste transientrespons – alltså membranens förmåga att hänga med i musikens små och stora skiftningar, och på så sätt ge en extrem dynamik. Dessutom utlovas en mer precis ljudåtergivning och ett större frekvensomfång än vad såväl dynamiska element som armaturelement kan åstadkomma

Till hörlurarna ingår en specialtillverkad USB-DAC som hämtar ut ljudet digitalt från en Mac eller PC eller en smartmobil som kör iOS eller Android. Den kan också ta emot ljud via en 3,5-mm analogingång.

Shure_SHA900

Priset är dessvärre inga småpengar: ungefär 30 000 kostar systemet när det lanseras i slutet av november.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Marshall rockar vidare

Löjligt billigt från HiFiMAN

B&O Atelier Edition i norrskensfärger

Topplista: Hörlurar och öronproppar till påskledigheten

Hjälp hörseln med AirPods Pro

Lycka till med att köpa dessa

De bästa öronproppaena får en efterträdare

Skullcandy: GROM-ljud för små barns öron

Ännu bättre Accentum från Sennheiser

Förstärkare från HiFiMAN

Beyerdynamic firar 100 år med specialutgåva

Använd solen som kraftkälla

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen