TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
L&B:s Julkalender 2022
Nyhet

B&O gör headset till kontoret

Med B&O på hybrid-arbete. Samma ljudkvalitet i telefonsamtalen på jobbet som när du njuter av musik i fåtöljen.

forfatter
Publicerad 2021-10-29 - 09:45

De två ljudvärldarna har hittills varit åtskilda: Fritiden, där man njuter av sin musik i hög kvalitet. Och arbetstiden, där man får nöja sig med enkla headset med tvivelaktigt ljud. Men så kom hybrid-arbetsplatsen, där privatliv och arbetsliv flyter ihop och vi jobbar var som helst.

Därför har amerikanska Cisco och danska Bang & Olufsen gått samman för att göra ljud för hybrid-arbetarna. Resultatet är ett nytt over-ear-headset som är riktat mot business-to-business för att möta de högre kraven på stabilitet, ljud och användarvänlighet på en förändrad arbetsmarknad.

Bang & Olufsen Cisco 980
På hybrid-arbetsplatsen har det stora kontoret ersatts av estetiskt mer tilltalande och hemtrevliga förhållanden. (Foto: Bang & Olufsen)

Bang & Olufsen Cisco 980 är ett headset som enligt pressmeddelandet kombinerar Bang & Olufsens design, hantverk och kompetens inom ljud med Ciscos integrerade mötesplattform.

Jämfört med att bara använda ett par vanliga hörlurar får man en rad fördelar i form av Bluetooth 5.1, Webex-integration, röstmeddelanden och praktisk styrning av samtal direkt på headsetet, där användaren enkelt kan dämpa ljudet och besvara eller avsluta samtal.

Precis som Beoplay Portal har Bang & Olufsen Cisco 980 inte någon fysisk mikrofonarm, utan en ”virtuell bomarm”, där mikrofonernas känslighet är riktad mot munnen.

Priset på Bang & Olufsen Cisco 980 har inte offentliggjorts. Headsetet kommer för övrigt bara att säljas genom företagsåterförsäljare.

Annons
forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Lämna en kommentar

Färgsprakande skärm från MSI MSI Prestige 16 är en ny bärbar kontorsdator från MSI, som är den första som har fått bakbelysning med Mini-LED.
Trust är tyst som en mus Om du - eller din omgivning - störs av klapprande tangenter och klickande musknappar, har Trust ett tyst erbjudande.
Certifierad av Google Meet Kommunikationsföretaget Poly meddelar nu att deras videohögtalarfamilj Studio X kommer bli de första Androidbaserade videoenheterna någonsin att få certifiering för Google Meet.
Office-headset från B&O Med Beocom Portal har Bang & Olufsen skapat ett headset för hemmakontoret och arbetsplatsen.
Kontorsutrustning behöver inte vara grå Logitech lanserar nya webbkameror och headset för kontoret - i fräscha färger
Användarvänlig lösning för mötesrummet PanaCast 50 Room System är ett komplett system för mötesrummet, vilket kommer att göra hybridkontoret mer användarvänligt.
Följ Ljud & Bild