Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

B&O gör headset till kontoret

Med B&O på hybrid-arbete. Samma ljudkvalitet i telefonsamtalen på jobbet som när du njuter av musik i fåtöljen.

Av / 2021-10-29 - 09:45
B&O gör headset till kontoret

De två ljudvärldarna har hittills varit åtskilda: Fritiden, där man njuter av sin musik i hög kvalitet. Och arbetstiden, där man får nöja sig med enkla headset med tvivelaktigt ljud. Men så kom hybrid-arbetsplatsen, där privatliv och arbetsliv flyter ihop och vi jobbar var som helst.

Därför har amerikanska Cisco och danska Bang & Olufsen gått samman för att göra ljud för hybrid-arbetarna. Resultatet är ett nytt over-ear-headset som är riktat mot business-to-business för att möta de högre kraven på stabilitet, ljud och användarvänlighet på en förändrad arbetsmarknad.

Bang & Olufsen Cisco 980
På hybrid-arbetsplatsen har det stora kontoret ersatts av estetiskt mer tilltalande och hemtrevliga förhållanden. (Foto: Bang & Olufsen)

Bang & Olufsen Cisco 980 är ett headset som enligt pressmeddelandet kombinerar Bang & Olufsens design, hantverk och kompetens inom ljud med Ciscos integrerade mötesplattform.

Jämfört med att bara använda ett par vanliga hörlurar får man en rad fördelar i form av Bluetooth 5.1, Webex-integration, röstmeddelanden och praktisk styrning av samtal direkt på headsetet, där användaren enkelt kan dämpa ljudet och besvara eller avsluta samtal.

Precis som Beoplay Portal har Bang & Olufsen Cisco 980 inte någon fysisk mikrofonarm, utan en ”virtuell bomarm”, där mikrofonernas känslighet är riktad mot munnen.

Priset på Bang & Olufsen Cisco 980 har inte offentliggjorts. Headsetet kommer för övrigt bara att säljas genom företagsåterförsäljare.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

AI flyttar in i ThinkPad

Dells bärbara datorer med AI

HP:s bärbara datorer har blivit smartare

Apple uppgraderar Macbook Air

Kristallklar datorskärm med AI

Det är en ny AI i stan

Arbetsro på kontoret

Världens första stationära PC hittad i ett gammalt hus

Hejdå iTunes för Windows

Asus med dubbla skärmar finns i Sverige

Snacka om lagringsutrymme!

Praktisk Philips-skärm för vardagsbruk

0
Rulla till toppen