TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

B&O gör headset till kontoret

Med B&O på hybrid-arbete. Samma ljudkvalitet i telefonsamtalen på jobbet som när du njuter av musik i fåtöljen.

forfatter
Publicerad 2021-10-29 - 09:45

De två ljudvärldarna har hittills varit åtskilda: Fritiden, där man njuter av sin musik i hög kvalitet. Och arbetstiden, där man får nöja sig med enkla headset med tvivelaktigt ljud. Men så kom hybrid-arbetsplatsen, där privatliv och arbetsliv flyter ihop och vi jobbar var som helst.

Därför har amerikanska Cisco och danska Bang & Olufsen gått samman för att göra ljud för hybrid-arbetarna. Resultatet är ett nytt over-ear-headset som är riktat mot business-to-business för att möta de högre kraven på stabilitet, ljud och användarvänlighet på en förändrad arbetsmarknad.

Bang & Olufsen Cisco 980
På hybrid-arbetsplatsen har det stora kontoret ersatts av estetiskt mer tilltalande och hemtrevliga förhållanden. (Foto: Bang & Olufsen)

Bang & Olufsen Cisco 980 är ett headset som enligt pressmeddelandet kombinerar Bang & Olufsens design, hantverk och kompetens inom ljud med Ciscos integrerade mötesplattform.

Jämfört med att bara använda ett par vanliga hörlurar får man en rad fördelar i form av Bluetooth 5.1, Webex-integration, röstmeddelanden och praktisk styrning av samtal direkt på headsetet, där användaren enkelt kan dämpa ljudet och besvara eller avsluta samtal.

Precis som Beoplay Portal har Bang & Olufsen Cisco 980 inte någon fysisk mikrofonarm, utan en ”virtuell bomarm”, där mikrofonernas känslighet är riktad mot munnen.

Priset på Bang & Olufsen Cisco 980 har inte offentliggjorts. Headsetet kommer för övrigt bara att säljas genom företagsåterförsäljare.

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Kom i centrum av mötet Med 4x zoom lovar Creative Live! Cam Sync V3 att sätta dig i mitten av ... Zoom.
Integrerad arbetshäst för kontoret Lenovo ThinkCentre neo 50a är en elegant arbetsstation till (hemma)kontoret som lovas vara både kraftfull och intelligent.
Dell-datorer för flexibelt arbete Dell fokuserar på den så kallade hybrid-arbetsplatsen – alltså när man inte bara jobbar på kontoret utan var som helst.
Smart kamera för mötesrummet Nu är det slut med att gömma sig för kameran vid videomöten.
Billigaste Apple-skärmen är nästan mitt i prick Apples nya Studio Display är perfekt för många men hopplös för andra – och har en överraskande brist.
Jabras webbkamera är både snygg och smart Jabra Panacast 20 ger den mest prisvärda bilden vi har sett hittills. Och plus i kanten för att den nästan är elegant!
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend