Nyhet

B&O gör headset till kontoret

Med B&O på hybrid-arbete. Samma ljudkvalitet i telefonsamtalen på jobbet som när du njuter av musik i fåtöljen.
Bang & Olufsen Cisco 980
forfatter

De två ljudvärldarna har hittills varit åtskilda: Fritiden, där man njuter av sin musik i hög kvalitet. Och arbetstiden, där man får nöja sig med enkla headset med tvivelaktigt ljud. Men så kom hybrid-arbetsplatsen, där privatliv och arbetsliv flyter ihop och vi jobbar var som helst.

Därför har amerikanska Cisco och danska Bang & Olufsen gått samman för att göra ljud för hybrid-arbetarna. Resultatet är ett nytt over-ear-headset som är riktat mot business-to-business för att möta de högre kraven på stabilitet, ljud och användarvänlighet på en förändrad arbetsmarknad.

Bang & Olufsen Cisco 980
På hybrid-arbetsplatsen har det stora kontoret ersatts av estetiskt mer tilltalande och hemtrevliga förhållanden. (Foto: Bang & Olufsen)

Bang & Olufsen Cisco 980 är ett headset som enligt pressmeddelandet kombinerar Bang & Olufsens design, hantverk och kompetens inom ljud med Ciscos integrerade mötesplattform.

Jämfört med att bara använda ett par vanliga hörlurar får man en rad fördelar i form av Bluetooth 5.1, Webex-integration, röstmeddelanden och praktisk styrning av samtal direkt på headsetet, där användaren enkelt kan dämpa ljudet och besvara eller avsluta samtal.

Precis som Beoplay Portal har Bang & Olufsen Cisco 980 inte någon fysisk mikrofonarm, utan en ”virtuell bomarm”, där mikrofonernas känslighet är riktad mot munnen.

Priset på Bang & Olufsen Cisco 980 har inte offentliggjorts. Headsetet kommer för övrigt bara att säljas genom företagsåterförsäljare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.