Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Astell&Kern AK UW100MKII: Längre batteritid och bättre ljud

Astell&Kern förbättrar sina AK UW100 trådlösa öronproppar. Men de har inte brytt sig om aktiv brusreducering i AK UW100MKII.

Skrivet av / 2023-08-09 - 12:08
Astell&Kern AK UW100MKII: Längre batteritid och bättre ljud

Astell&Kern vill att ljudet ska vara så nära originalinspelningen som möjligt. Därför är AK UW100MKII utrustad med en 32-bitars DAC och ett fullregisters balanserat armaturelement.

Normalt används balanserade armaturer ofta i det högre frekvensområdet eftersom de har fördelen att vara snabbare och ha lägre distorsion än typiska dynamiska drivelement. Men de klarar inte alltid av att hantera lika mycket energi i basen, med en lika hög ljudnivå, så vi är nyfikna på att se hur A&K har implementerat detta när armaturen går från den djupaste basen till den ljusaste diskanten.

Astell & Kern AK UW100MKII-enhanced
Foto: Astell&Kern

Bättre stabilitet, längre batteritid

AK UW100MKII har aptX Adaptive-kodeken för bättre ljud, som anpassar ljudkvaliteten efter signalstyrkan. Detta bör ge bättre stabilitet över längre räckvidder.
Jämfört med den första versionen har MKII-varianten en mer avancerad krets för att minska distorsion och brus.

Läs också Sommarmusiken rakt i örat Är du less på AirPods Pro? Vi testar nio alternativ. Vilka ger det bästa ljudet i sommarvärmen?

Batteritiden har också ökat och är nu uppe i 9,5 timmar i pluggarna och 29 timmars maximal speltid när man räknar med batteriet i reseetuiet. Etuiet har också minskat i storlek sedan förra gången, och man kan nu få en timmes speltid med 10 minuters snabbladdning.

Foto: Asterll&Kern

Multipunkt

AK UW100MKII har stöd för multipoint och multi-pairing. Det innebär att ett par öronproppar kan anslutas till två enheter samtidigt, men också att öronpropparna kan komma ihåg ännu fler enheter för snabb parkoppling.

Astell & Kern AK UW100MKII lifestyle-enhanced
Foto: Astell&Kern

Saknar brusreducering

Med den senaste Clear Voice-tekniken från Qualcomm lovar A&K att den andra personen kan höra dig bättre under konversationer. Särskilt i bullriga miljöer, eftersom det nya chipsetet har effektiv digital brusreducering.

A&K har dock inte brytt sig om allmän brusreducering eller aktiv brusreducering. Du får omgivande ljud, men alltså inte brusreducering. Mycket modigt, om du frågar oss, med tanke på att öronpropparna kostar lika mycket som många toppmodeller – inklusive de utmärkta Sony WF-1000XM5.

Appstyring

UW100MKII kan användas med Astell&Kerns mobilapp, som innehåller en justerbar 10-bands EQ. Det ger användaren stora möjligheter att anpassa ljudet efter egna önskemål. Med appen kan du också ändra touchkontrollerna på öronsnäckorna, och du kan också ändra nivåerna för omgivningsljudet.

Den unika formen på UW100MKII är gjord för att passa perfekt i lyssnarens öron, tack vare den sömlösa omvandlingen av öronsnäckornas form från en pentagon till en cirkel för ökad komfort, särskilt under långa lyssningssessioner.
Annars är vi lovade att pentagonformen kommer att ge mycket bra komfort och passform.

Astell & Kern AK UW100MKII 2-enhanced
Foto: Asterll&Kern

Astell&Kern AK UW100MKII: Pris och tillgänglighet

Öronsnäckorna kommer att finnas tillgängliga i början av oktober och kommer att kosta 319 euro.

Mer information: astellnkern.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

1 reaktion på ”Astell&Kern AK UW100MKII: Längre batteritid och bättre ljud”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Förbättrad premiummodell från Bowers & Wilkins

De bästa hörlurarna blir sandfärgade

Bose Quiet Comfort Ultra: Nya flaggskeppet från Bose

Devialet Gemini II kan något som andra öronproppar inte kan

Svinbilliga öronproppar med brusreducering

Shure Aonic 50 får spatial audio

Rulla till toppen