Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Stor i käften: Här är Dali Oberon Grand Vokal

En riktig "fullfrekvens" centerhögtalare lovar att ge filmljudet en riktig boost.

Skrivet av / 2023-07-03 - 14:16
Stor i käften: Här är Dali Oberon Grand Vokal

Dali har redan en liten centerhögtalare i den populära Oberon-serien, men nu klämmer de till med en större modell: Oberon Grand Vokal är specialgjord för att matcha de golvstående Oberon 7- och Oberon 9-högtalarna.

Läs också Dali Oberon 7 DALI Oberon 7 lyckas väl med att kombinera stort ljud och tryck med elegans och upplösning som man brukar få betala mer för.

Dali Oberon Grand Vokal

Centerhögtalaren kan sägas vara den enskilt viktigaste högtalaren i ett hemmabiosystem, främst för att den ska återge dialogen mellan rollfigurerna på skärmen. Men den ska också återskapa ljudet från allt annat du ser på skärmen och knyta ihop det med front- och surroundkanalerna. Så centerkanalen är inte där man ska spara på resurserna om man vill uppnå ett trovärdigt och helgjutet ljudlandskap.

Dali är förmodligen bekanta med detta, eftersom de verkar ha varit mycket noggranna med den nya centerhögtalaren i Oberon-serien. Grand Vokal använder välkända högtalarelement i form av två 7-tums baselement av SMC-typ, som är kända för låg förvrängning. Dessutom används en 29 mm soft dome diskant som vi känner till från Oberon-serien. Frekvensen går ner till 45 Hz, och Dali hävdar att den kommer att leverera kristallklara dialoger och ljudeffekter – ”oavsett volym”!

dalioberongrandvokbk_o_1-e1688376705364 Oberon-tweeter DALI-LEAD
<
>
Designmässigt har Oberon Grand Vokal ett klassiskt utseende som matchar resten av Oberon-sortimentet, med en finish i antingen svart ask eller mörk valnöt. Den är utformad för att placeras ovanför eller under TV-skärmen. (Foto: DALI)
Läs också Massor av skönt ljud, med tryck! Den stora, sköna golvhögtalaren DALI Oberon 9 gör det kul att lyssna på hifi.
Läs också Nästan lika smidigt som en soundbar DALI:s trådlösa surroundsystem är för de som vill ha bättre ljud än vad någon soundbar kan ge – fast utan krångliga inställningar och många långa kablar.

Pris och tillgänglighet

Dali Oberon Grand Vokal är tillgänglig nu och kostar 6 798 kronor.

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Black Week 2023: De bästa soundbar-klippen

Magico krymper flaggskeppet

Sonos tempel i Elgiganten

B&O-högtalare med 3500 svävande aluminiumprickar

Instegsmodell med X-faktor

Sonus faber Duetto lanserad

Ny godbit från Bowers & Wilkins och McLaren

Slimmad högtalare i Formel 1-klassen

Scansonic kommer ge dig gåshud

Om du inte har råd med de stora Goldmund

Tivoli Audio lanserar ny högtalare - utan radio

Officiellt: JL Audio är nu en del av Garmin

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen