Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Sonus faber Duetto trådlösa högtalare

Trådlös, aktiv, HDMI och allt i stereo.

Skrivet av / 2023-10-13 - 12:22
Sonus faber Duetto trådlösa högtalare

Vi har sett och hört dem, men inte kunnat prata om dem på sex månader. Nu är Sonus faber Duetto äntligen här, och de är Sonus fabers första trådlösa stereohögtalare.

Högtalarna är ganska små och passar lätt in i en bokhylla, men levererar ett ganska potent dynamiskt omfång, med förvånansvärt bra bastyngd med tanke på deras storlek.

Duetto är Sonus Fabers alternativ till högtalare som Dynaudio Focus 10, KEF LS50 Wireless II och Bowers & Wilkins Formation Duo.

Läs också Formation: Trådlösa highend-högtalare från B&W Bowers & Wilkins överraskar med en komplett serie trådlösa högtalare – är detta en ny Sonos-dödare?

Det här är ett kompakt och trådlöst par med allt inbyggt. De har både Bluetooth Aptx HD och WiFi, men även fysiska anslutningar i form av HDMI-ingång, optisk digital ingång, Ethernet och en analog ingång som även kan användas med en skivspelare. En av utgångarna här är för en extern subwoofer, och inte för att koppla ihop högtalarna. Detta görs nämligen trådlöst.

Med HDMI kan man ansluta TV-ljudet till ett par Duetto. Foto: Sonus faber

Livio Cucuzza, Sonus fabers chefsdesigner, säger i ett pressmeddelande att Duetto kombinerar 40 år av högtalarkonstruktion och italiensk design med modern teknik och strömning.

Högtalarna, som mäter 342 x 210 x 272 mm och väger 6,8 kilo, kan placeras på stativ som tillverkats speciellt för Duettos lutformade kabinett.

Alla in- och utgångar är placerade på undersidan av en av högtalarna. Foto: Sonus faber

Duetto stöder Airplay, Chromecast, Spotify, Tidal connect, Qobuz och är Roon Ready. Signalbehandlingen sker med digitalprocessorer från ESS och AKM.

Ljudet och valet av ingångar kan styras från den läderklädda Senseo-pekpanelen på ovansidan av en av högtalarna. Men det går också att styra med fjärrkontroll, eller från samma app som används med Sonus faber Omnia. Där kan man också göra skräddarsydda ljudinställningar och välja sina egna preferenser.

Duetto på de skräddarsydda stativen. Foto: Sonus faber

Den trådlösa kommunikationen mellan högtalarna använder ultrabredbandsteknik för att undvika fördröjningar eller ljudförluster mellan högtalarna. Kabinetten är gjutna i ett stycke, med elektroniken på en modul bakom. Som du kan se på bilderna kan du välja mellan svarta eller valnötsfärgade högtalare. Till Duetto finns också ett par skräddarsydda stativ.

SONUS-FABER_DUETTO_6022-scaled SONUS-FABER_DUETTO_6028-scaled SONUS-FABER_DUETTO_6148-scaled SONUS-FABER_DUETTO_6152-scaled
<
>
Foto: Sonus faber

 

De små tvåvägshögtalarna har ett 13,3 cm bas/mellanregisterelement med Sonus fabers pappersfibermembran och en neodymmagnet på baksidan som ger hela 250 W effekt från en klass D-förstärkarmodul.

Diskanten är 19 mm och har ett vävt dome-membran i silke med Sonus Fabers waveguide, en kort tratt som är utformad för att ge jämn spridning och bättre respons på sidan av elementets axel. Den tillgängliga effekten är 100 W klass AB och högtalarna har ett angivet frekvensområde från 37 till 30.000 Hz. Delningsfrekvensen anges till 1900 Hz.

Sonus faber Duetto kommer inte att finnas i butik förrän i november och kostar 4 000 euro per par, nära 50 000 kronor, medan stativen kostar 750 euro per par.

Läs också Sonus faber Omnia – en soundbar du aldrig har sett maken till AirPlay, HDMI och skivspelaringång, Omnia har allt man behöver.

 

Jonas Ekelund
(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Black Week 2023: De bästa soundbar-klippen

Magico krymper flaggskeppet

Sonos tempel i Elgiganten

B&O-högtalare med 3500 svävande aluminiumprickar

Instegsmodell med X-faktor

Sonus faber Duetto lanserad

Ny godbit från Bowers & Wilkins och McLaren

Slimmad högtalare i Formel 1-klassen

Scansonic kommer ge dig gåshud

Om du inte har råd med de stora Goldmund

Tivoli Audio lanserar ny högtalare - utan radio

Officiellt: JL Audio är nu en del av Garmin

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen