Sonos utökar sortimentet med ljudsockel

Nya PlayBase är enklare att placera men har ändå stort ljud

Sonos PlayBar är en av våra favoriter bland ljudlimpor. Men den fungerar ju bäst tillsammans med en vägghängd TV. För majoriteten som faktiskt har TV:n stående på sitt stativ lanserar Sonos nu ljudsockeln PlayBase.

(Foto: Sonos)

Den är designad för att inte märkas, med sin blygsamma tjocklek på 58 mm och en front som inte avslöjar att det sitter högtalare i lådan. Trots det klarar den en vikt på 34 kg vilket är nog även för riktigt stora TV-apparater.

Läs vårt reportage från Sonos ljudlabb där PlayBase skapades

PlayBase är lika enkel att installera som andra Sonos-högtalare med bara en sladd för ström och en till TV:n för ljud. Naturligtvis integrerar den i ett befintligt Sonos-system så att den dyker upp i appen och kan användas även för musik. Man kan även koppla ihop den med Sonos subwoofer och ett par Play-högtalare för ett riktigt surroundsystem, om man inte nöjer sig med det inbyggda simulerade surroundljudet.

(Foto: Sonos)

På insidan sitter tio klass D-förstärkare som driver sex framåtriktade mellanregister-element, tre vinklade diskantelement samt en nedåtriktad bashögtalare som pumpar ut ljudet genom en basport på sidan. Vid vår provlyssning innan premiären blev vi riktigt imponerade över både filmljud och hur väl den återgav musik, även utan kompletterande högtalare.

PlayBase är 72 x 38 x 5,8 cm stor och väger 8,6 kg. Den kan fås i svart eller vitt och släpps i april för 7 500 kronor.

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Just köpt dig en ny TV för att spela spel? Vi visar dig hur du aktiverar det bästa och snabbaste gaming-läget i PS5 och Xbox!
  Nu börjar den senaste Android-versionen rullas ut till många telefonmodeller. Kolla på listan om din mobil snart får Android 11.
  Har precis köpt dig en ny 4K-TV? Då kan du inviga den med Last Christmas i remastrad 4K-version!
  Under Snapdragon Tech Summit har Qualcomm lanserat sin efterföljare till Snapdragon 865. Den nya Snapdragon 888 kommer att finnas i flera Android-flaggskepp 2021.
  Låt inte storleken lura dig, Phono Box RS2 har allt en vinylfantast behöver.
  Alla vill ha hårda paket, vi också. Så vi har skrivit den häftigaste önskelistan vi kunnat komma på.
  Stereon i Jimi Hendrix sovrum i London låter nu precis som den gjorde när han lyssnade på den.
  Så här har de aldrig gjort förut, åtminstone inte på det här sättet.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  KEF LS50 Meta

  Riktpris: 15000 kr Sensationellt bra ljud

  JBL L82 Classic

  Riktpris: 25000 kr Högtalarfest

  DALI Oberon On-Wall C

  Riktpris: 16000 kr Smälter in i omgivningen

  Sony SRS-XB33

  Riktpris: 1700 kr Party i farten
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.