TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
BLACK WEEK PÅ LB+ - 12 MND 30%!

Sonos utökar sortimentet med ljudsockel

Nya PlayBase är enklare att placera men har ändå stort ljud

forfatter
Publicerad 2017-03-07 - 06:01

Sonos PlayBar är en av våra favoriter bland ljudlimpor. Men den fungerar ju bäst tillsammans med en vägghängd TV. För majoriteten som faktiskt har TV:n stående på sitt stativ lanserar Sonos nu ljudsockeln PlayBase.

(Foto: Sonos)

Den är designad för att inte märkas, med sin blygsamma tjocklek på 58 mm och en front som inte avslöjar att det sitter högtalare i lådan. Trots det klarar den en vikt på 34 kg vilket är nog även för riktigt stora TV-apparater.

Läs vårt reportage från Sonos ljudlabb där PlayBase skapades

PlayBase är lika enkel att installera som andra Sonos-högtalare med bara en sladd för ström och en till TV:n för ljud. Naturligtvis integrerar den i ett befintligt Sonos-system så att den dyker upp i appen och kan användas även för musik. Man kan även koppla ihop den med Sonos subwoofer och ett par Play-högtalare för ett riktigt surroundsystem, om man inte nöjer sig med det inbyggda simulerade surroundljudet.

(Foto: Sonos)

På insidan sitter tio klass D-förstärkare som driver sex framåtriktade mellanregister-element, tre vinklade diskantelement samt en nedåtriktad bashögtalare som pumpar ut ljudet genom en basport på sidan. Vid vår provlyssning innan premiären blev vi riktigt imponerade över både filmljud och hur väl den återgav musik, även utan kompletterande högtalare.

PlayBase är 72 x 38 x 5,8 cm stor och väger 8,6 kg. Den kan fås i svart eller vitt och släpps i april för 7 500 kronor.

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

4 veckor 49 kr
(Erbjudande, ingen bindingstid.)
12 Månader 900 kr
(du sparar 288 kr)
12 Månader 1198 kr
(med tidningen)
Annons
forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Lämna en kommentar

Ta med bioljudet hem till vardagsrummet. Låter TV:n svagt och klent? Vi har testat fem prisvärda högtalare som botar mager bas och ger dig feta surroundupplevelser!
Black Week: De bästa soundbar-köpen Här är några av de bästa soundbar-erbjudandena vi har hittat hittills under Black Week 2022!
Bästa vi har hört En sådan födelsedagspresent de gröna högtalarna från Monitor Audio är! Här får man faktiskt allt på en gång.
QUAD ESL 63 – klassikern vi aldrig glömmer I högtalarnas Hall of Fame finns det en som borde stå för sig själv. I ett eget rum, inkopplad till en liten rörförstärkare. Som spelar Ella Fitzgerald eller Arthur Rubinstein. Folk skulle bli helt hänförda av ljudet.
Ljud som inte tar plats Inbyggnadshögtalarna DALI Phantom K-60 LP kräver praktiskt taget inget utrymme på djupet.
Riktigt magiska högtalare Raidho X1t låter så rent, upplöst och stort att instrument och sångröster sitter som gjutna.
Följ Ljud & Bild