High End 2015

De är kända för kompromisslös, kromad hifi – även i sina enklaste produkter.
forfatter

Burmester tar inga genvägar. Det har de inte gjort den här gången heller, även om anläggningen är långtifrån deras mest komplexa eller påkostade. Phase 3 heter den och består av en integrerad förstärkare med inbyggd CD-spelare, radio och streaming.

Förstärkaren – eller receivern, som det ju egentligen är – heter Burmester 161 och är monterad i ett enkelt rack, med en ledig plats för ett tomt kabinett om man behöver en komponent till.

Burmester-Phase-3

Effekten är 100 watt per kanal och man kan rippa CD-skivor och lagra dem internt, strömma musik via AirPlay och spela musik från Tidal (Wimp).

Burmester-1

Högtalarna är Burmester B15, en lite större version av B10, som vi har testat. Anläggningen finns i två utföranden i första vändan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.