Nyheter

Kanadensiska Paradigm vill vara med och dela på den trådlösa kakan. Deras debut är läcker.
forfatter

Vi har berättat om och testat högtalare från Paradigm förut. Och vi ser verkligen fram emot att testa deras Concept 4F-högtalare när den blir färdig.

Men de har högtalare i mer lättåtkomliga prisklasser också. Nu släpper de en ny serie högtalare och en förstärkare för trådlöst streaming-ljud.

Även om vi befinner oss i den motsatta änden av prisskalan så är det faktiskt en del av tekniken i koncepthögtalaren som finns även i streaming-modellerna.

Alla tre modellerna är nämligen utrustade med Anthems ARC-rumskorrektion, som även sitter i Martin Logans exklusiva Renaissance ESL 15A-elektrostater – och i Paradigms egna och lika exklusiva Concept 4F.

DTS Play-Fi
De tre streaming-modellerna bygger på DTS Play-Fi, som upprättar en koppling av hög kvalitet mellan mobilen (och alltså streaming-tjänster och egna filer) och en avspelare. Det går att streama i HD-kvalitet i upp till 24 bit/192 kHz.

Annons

Paradigm PW600 är en kompakt 2-vägs stereohögtalare med Anthem klass D-förstärkare på 200 watt och ARC-rumskorrektion. Förutom streaming finns analog minijack-kontakt.

Paradigm PW600. Foto: Paradigm
Paradigm PW600. Foto: Paradigm

Paradigm PW800 är en något större modell som också är trådlös men med en Anthem klass D-förstärkare på 230 watt. Anslutningarna är desamma som på PW600.

Paradigm PW800. Foto: Paradigm
Paradigm PW800. Foto: Paradigm

Paradigm PW AMP har en klass D-förstärkare som lämnar 2 x 100 watt och rumskorrektion för dem som vill behålla sina befintliga högtalare. Även denna har DTS Play-Fi-streaming, samt analog ljudingång med RCA-kontakter, som det brukar vara i ”fullvuxen” hifi.

Paradigm PW AMP. Foto: Paradigm
Paradigm PW AMP. Foto: Paradigm

Priser: 
PW600: 7 000 kr
PW800: 10 000 kr
PW AMP: 6 500 kr

iconscandinavia.se

Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Läs också: