Nyhet

Mer bas med nya Google Nest Hub

Den interaktiva smartskärmen Google Nest Hub får 50 % mer bas. Och håller koll på hur du sover.
forfatter

När vi testade Google Nest Hub för två år sedan blev vi imponerade av interaktiviteten och tyckte att den var mycket smartare än en vanlig smarthögtalare. Eftersom man faktiskt kunde se saker som kartor, kalendrar och recept samt hålla koll på övervakningskameror. Och strömma Netflix, bland annat.

Bättre ljud

För video och musik tyckte vi att den saknade kraft och bas, men att nyhetsuppläsarnas tal hördes klart och tydligt.

När Google nu lanserar den senaste versionen av Nest Hub har de bland annat gjort någonting åt ljudet och gett högtalaren 50 procent mer bas, tack vare ett större högtalarelement på 2 tum. Dessutom har den fått en tredje mikrofon, samt maskininlärning i själva enheten för att bättre höra vad du säger till den – även om du är långt borta.

Skärmen är samma som tidigare, en 7-tums pekskärm med 1024 x 600 pixlar och automatisk ljus- och färgjustering efter omgivningen.

Google Nest Hub
Nya Nest Hub ser ut som den förra, men nu kan man även välja blå färg på foten. Foto: Google

Övervakar sömnen

Nya smartfunktioner är bland annat sömnövervakning tack vare Googles Soli-sensor. Du behöver inte tala om när du går och lägger sig, det är bara att krypa ner intill Nest Hub så tar den hand om dig automatiskt. Soli-sensorn mäter rörelser under natten för att se om du sover rastlöst och ska också kunna mäta dina andningsrörelser. Det går att konfigurera den så att den struntar i om det ligger någon bredvid i sängen. På det sättet slipper du sova med en smartklocka på armen – även om en sådan förmodligen är mer exakt än Google-hubben.

Allt detta förutsätter naturligtvis att du litar på att Google skyddar din integritet …

Google Nest Hub: Pris och tillgänglighet

Den nya versionen av Google Nest Hub går att köpa från och med 30 mars och kostar lika mycket som förut: 1 100 kronor.

 

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.
Ingen bindningstid
Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.