Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Ny Sonos-högtalare ser ut som en tavelram

Den senaste Symfonisk-högtalaren från IKEA och Sonos är gjord för att hängas upp platt och diskret på väggen.

Det har florerat rykten om att Sonos och IKEA snart ska släppa en ny högtalare i Symfonisk-serien och nu vet vi mer om hur den kommer att se ut.

Den nya högtalaren har inte lanserats officiellt ännu, men har dykt upp på IKEAS amerikanska webbplats.

IKEA-högtalare som en tavelram

Ännu så länge har vi bara sett en del av högtalaren, som ser ut som en tavelram med inbyggd högtalare! I stället för att rama in ett vanligt motiv har Sonos och IKEA alltså satt i en högtalare med en tygfront framför. Den nya Symfonisk-högtalaren finns i svart och vitt. Själva ramen har måtten 40 x 50 centimeter och sticker ut sig 5 centimeter från väggen. Enligt webbplatsen är fronterna utbytbara, förmodligen med olika motiv och mönster.

IKEA Symfonisk wall

Utsnitt av bild som föreställer den nya Symfonisk-högtalaren. (Foto: Ikea/Sonos)

IKEAs amerikanska webbplats berättar lite mer, här snabbt översatt till svenska:

Annons

– Sonos är experter på ljudupplevelser och på IKEA har vi djup kunskap om heminredning och livet hemma. Det är en väldigt bra kombination för att hjälpa fler människor att strömma musik och podcaster utan högtalare som stjäl utrymme, säger Stjepan Begic som har varit en del av samarbetet kring SYMFONISK.

– Vi utmanar varandra och hittar nya lösningar. Som den kombinerade bildramen och WiFi-högtalaren, som ingen av oss lyckats utveckla på egen hand.

 – Genom att samarbeta med formgivarna lyckades vi hålla den tunna kanten på bildramen samtidigt som gömde en djupare akustisk volym bakom den. Tillsammans med en waveguide kunde vi skapa ett ljud som fyller rummet från vad som ser ut som en tunn högtalare, förklarar Sara Morris, Senior Principal Product Manager på Sonos.

IKEAs webbplats nämner också att bildramen, precis som alla andra Symfonisk-högtalare går att integrera med andra Sonos-högtalare och bli en del av ett större ljudsystem. Kanske perfekt som bakhögtalare för surroundljud?

Symfonisk: Pris och tillgänglighet

Vi vet inte när den nya Symfonisk-tavelhögtalaren kommer till Sverige, eller vad den ska kosta, men den amerikanska sidan anger att priset är 199 dollar, alltså ungefär 2 000 kronor.

Annons
Videorecension: Sonos-smidighet till budgetpris En smart introduktion till det bästa multirum-systemet till ett väldigt attraktivt pris.

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.