TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Ny Sonos-högtalare ser ut som en tavelram

Den senaste Symfonisk-högtalaren från IKEA och Sonos är gjord för att hängas upp platt och diskret på väggen.

forfatter
Publicerad 2021-06-02 - 10:20

Det har florerat rykten om att Sonos och IKEA snart ska släppa en ny högtalare i Symfonisk-serien och nu vet vi mer om hur den kommer att se ut.

Den nya högtalaren har inte lanserats officiellt ännu, men har dykt upp på IKEAS amerikanska webbplats.

IKEA-högtalare som en tavelram

Ännu så länge har vi bara sett en del av högtalaren, som ser ut som en tavelram med inbyggd högtalare! I stället för att rama in ett vanligt motiv har Sonos och IKEA alltså satt i en högtalare med en tygfront framför. Den nya Symfonisk-högtalaren finns i svart och vitt. Själva ramen har måtten 40 x 50 centimeter och sticker ut sig 5 centimeter från väggen. Enligt webbplatsen är fronterna utbytbara, förmodligen med olika motiv och mönster.

IKEA Symfonisk wall
Utsnitt av bild som föreställer den nya Symfonisk-högtalaren. (Foto: Ikea/Sonos)

IKEAs amerikanska webbplats berättar lite mer, här snabbt översatt till svenska:

– Sonos är experter på ljudupplevelser och på IKEA har vi djup kunskap om heminredning och livet hemma. Det är en väldigt bra kombination för att hjälpa fler människor att strömma musik och podcaster utan högtalare som stjäl utrymme, säger Stjepan Begic som har varit en del av samarbetet kring SYMFONISK.

– Vi utmanar varandra och hittar nya lösningar. Som den kombinerade bildramen och WiFi-högtalaren, som ingen av oss lyckats utveckla på egen hand.

 – Genom att samarbeta med formgivarna lyckades vi hålla den tunna kanten på bildramen samtidigt som gömde en djupare akustisk volym bakom den. Tillsammans med en waveguide kunde vi skapa ett ljud som fyller rummet från vad som ser ut som en tunn högtalare, förklarar Sara Morris, Senior Principal Product Manager på Sonos.

IKEAs webbplats nämner också att bildramen, precis som alla andra Symfonisk-högtalare går att integrera med andra Sonos-högtalare och bli en del av ett större ljudsystem. Kanske perfekt som bakhögtalare för surroundljud?

Symfonisk: Pris och tillgänglighet

Vi vet inte när den nya Symfonisk-tavelhögtalaren kommer till Sverige, eller vad den ska kosta, men den amerikanska sidan anger att priset är 199 dollar, alltså ungefär 2 000 kronor.

Läs också Videorecension: Sonos-smidighet till budgetpris En smart introduktion till det bästa multirum-systemet till ett väldigt attraktivt pris.
Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
PSB fyller 50 år med nya flaggskepp Synchrony-serien markerar 50 år av högtalarhantverk. Ikonisk grundare är fortfarande med i laget.
Partyhögtalare och massor av helt trådlöst från JBL Oavsett smak och plånbok bör du kunna hitta en par helt trådlösa öronproppar från JBL som passar. De har också nya partyhögtalare.
Vi testar Devialets första soundbar Devialet Dione ger TV-ljudet ett veritabelt lyft samtidigt som den fungerar utmärkt med musik. Men den kostar!
Vi testar Samsungs bästa soundbar En av våra soundbar-favoriter är tillbaka i en finputsad version. Samsung HW-Q995B låter kanonbra med film!
Sonos mindre och billigare subwoofer försenad Sonos planerade Sub Mini verkar bli försenad i några månader.
Soundbar för bara några hundralappar Creative Stage Air V2 är en bärbar, batteridriven soundbar som kostar nästan ingenting.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend