TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Ny högtalarserie från Argon

Fenris är en ny serie aktiva högtalare från Argon Audio som passar till TV:n, mobilen eller den lilla stereon. Och för vinylälskare.

forfatter
Publicerad 2022-01-24 - 16:00

Argon Audio har upprepade gånger imponerat på oss med lyckade ljudprodukter till ytterst överkomliga priser. Inte minst den lilla högtalaren Forte A4, som ärligt talat lät förbaskat bra med tanke på prislappen. Nu har Forte-serien fått en lillebror som utlovas ha en snarlik ljudkvalitet, men är ännu billigare.

ARGFENRISA5BK O 1 1140x641 1
Fenris A5 (Foto: Argon Audio)

 

Den nya serien har fått namnet Fenris. Precis som Forte-serien består den av två stativhögtalare, A4 och A5 (med 4- respektive 5-tums bas/mellanregister), samt en golvmodell som heter A55 (med 5-tums bas och 5-tums bas/mellanregister).

Även om vi befinner oss på i den ytterst överkomliga delen av prisskalan är högtalarna helt aktiva. Varje element har alltså sin egen förstärkare som det är direkt anslutet till. Delningsfiltret är elektroniskt och digitalt. Förstärkarna är klass D och det finns 50 watt till basen och 25 watt till diskanten. All elektronik är inbyggd i den vänstra högtalaren medan den högra är ansluten med en kabel. Förutom trådlös mobilströmning via Bluetooth finns HDMI-ingång för TV-ljud och analog skivspelaringång. Båda är förbättringar jämfört med den dyrare Forte-serien.

Argon Audio Fenris A4 kostar 3 500 kronor per par, A5 kostar 4 000 kronor och golvmodellen Fenris A55 kostar 7 000 kronor. Vi har redan beställt ett par A4 för test.

Mer info finns på hifiklubben.se.

Argon Fenris A55
Fenris A55. (Foto: Argon Audio)

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

LB+ Månad

kr 119,00

KÖP

LB+ Vecka

kr 59,00

KÖP
Du kan avsluta prenumerationen när som helst. Prenumerationen löper ut perioden som du har betalat för. Köp- och prenumerationsvillkor gäller.
forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

1 svar på ”Ny högtalarserie från Argon”

Lämna en kommentar

MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind

Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.

Raidho har förbättrat sin finaste högtalare En av de läckraste high-end högtalarna vi känner till har fått en arvtagare.
lbpluss
HomePod är den nya stereon Den större HomePod-högtalaren är verkligen engagerande att lyssna på – och den lyssnar på dig. En är bra, två är bättre!
Större trådlös JBL-högtalare. Komplett stereoanläggning på liten plats
Musikalisk hyllning till Italiens fiolmakare Sonus faber förnyar Homage-serien
Ny HomePod kommer till Sverige Apples större högtalare återlanseras i en ny och smartare version.
Följ Ljud & Bild