Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Ny högtalarserie från Argon

Fenris är en ny serie aktiva högtalare från Argon Audio som passar till TV:n, mobilen eller den lilla stereon. Och för vinylälskare.

Av / 2022-01-24 - 16:00
Ny högtalarserie från Argon

Argon Audio har upprepade gånger imponerat på oss med lyckade ljudprodukter till ytterst överkomliga priser. Inte minst den lilla högtalaren Forte A4, som ärligt talat lät förbaskat bra med tanke på prislappen. Nu har Forte-serien fått en lillebror som utlovas ha en snarlik ljudkvalitet, men är ännu billigare.

ARGFENRISA5BK O 1 1140x641 1
Fenris A5 (Foto: Argon Audio)

 

Den nya serien har fått namnet Fenris. Precis som Forte-serien består den av två stativhögtalare, A4 och A5 (med 4- respektive 5-tums bas/mellanregister), samt en golvmodell som heter A55 (med 5-tums bas och 5-tums bas/mellanregister).

Även om vi befinner oss på i den ytterst överkomliga delen av prisskalan är högtalarna helt aktiva. Varje element har alltså sin egen förstärkare som det är direkt anslutet till. Delningsfiltret är elektroniskt och digitalt. Förstärkarna är klass D och det finns 50 watt till basen och 25 watt till diskanten. All elektronik är inbyggd i den vänstra högtalaren medan den högra är ansluten med en kabel. Förutom trådlös mobilströmning via Bluetooth finns HDMI-ingång för TV-ljud och analog skivspelaringång. Båda är förbättringar jämfört med den dyrare Forte-serien.

Argon Audio Fenris A4 kostar 3 500 kronor per par, A5 kostar 4 000 kronor och golvmodellen Fenris A55 kostar 7 000 kronor. Vi har redan beställt ett par A4 för test.

Mer info finns på hifiklubben.se.

Argon Fenris A55
Fenris A55. (Foto: Argon Audio)
John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

1 reaktion på ”Ny högtalarserie från Argon”

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Dessa högtalare är mer speciella än de ser ut

Högtalare upp och ner - i ljudkvalitetens tjänst

Bowers & Wilkins finjusterar ljudet

Så får du bättre ljud från rummet

En ovanlig högtalare för vanliga vardagsrum

Rymdforskaren Carlsson

Sonos-lavin i sommar?

Denon-soundbar med bas utan sub

Kanske den tuffaste högtalare vi någonsin har sett

Kolla in den här in-wall-högtalaren

Golvhögtalaren är kronan på verket

Ny subwoofer för de superrika

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen