TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Ny högtalarserie från Argon

Fenris är en ny serie aktiva högtalare från Argon Audio som passar till TV:n, mobilen eller den lilla stereon. Och för vinylälskare.

forfatter
Publicerad 2022-01-24 - 16:00

Argon Audio har upprepade gånger imponerat på oss med lyckade ljudprodukter till ytterst överkomliga priser. Inte minst den lilla högtalaren Forte A4, som ärligt talat lät förbaskat bra med tanke på prislappen. Nu har Forte-serien fått en lillebror som utlovas ha en snarlik ljudkvalitet, men är ännu billigare.

ARGFENRISA5BK O 1 1140x641 1
Fenris A5 (Foto: Argon Audio)

 

Den nya serien har fått namnet Fenris. Precis som Forte-serien består den av två stativhögtalare, A4 och A5 (med 4- respektive 5-tums bas/mellanregister), samt en golvmodell som heter A55 (med 5-tums bas och 5-tums bas/mellanregister).

Även om vi befinner oss på i den ytterst överkomliga delen av prisskalan är högtalarna helt aktiva. Varje element har alltså sin egen förstärkare som det är direkt anslutet till. Delningsfiltret är elektroniskt och digitalt. Förstärkarna är klass D och det finns 50 watt till basen och 25 watt till diskanten. All elektronik är inbyggd i den vänstra högtalaren medan den högra är ansluten med en kabel. Förutom trådlös mobilströmning via Bluetooth finns HDMI-ingång för TV-ljud och analog skivspelaringång. Båda är förbättringar jämfört med den dyrare Forte-serien.

Argon Audio Fenris A4 kostar 3 500 kronor per par, A5 kostar 4 000 kronor och golvmodellen Fenris A55 kostar 7 000 kronor. Vi har redan beställt ett par A4 för test.

Mer info finns på hifiklubben.se.

Argon Fenris A55
Fenris A55. (Foto: Argon Audio)

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
1 Kommentar
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments

Vargen heter Fenrir, det kan ni väl hälsa högtalartillverkaren…

KE

High End 2022: Ny järnhögtalare med spännande element Äntligen kommer en större version av den makalösa Jern-högtalaren. Och den har häftiga element!
Hegel har nya flaggskeppsförstärkare Förstärkarkombinationen H30 och P30 förnyas.
Sådana här högtalare har du knappast sett förut Estelons flaggskepp är sannerligen extremt.
Djupbas du aldrig hört maken till Chansen att du har sett eller hört talas om Kerr är minimal. Det bör du definitivt göra någonting åt.
Audiovectors QR-serie växer med stora QR7 En större och tuffare högtalare för stora rum och alla som älskar bas.
Sonos har gjort ett märkligt val Sonos demonstrerade sin billigaste soundbar Ray i Köpenhamn i går. Vad har de hittat på?
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend