Search
Generic filters

Monitor Audio förbättrar sina bästa högtalare

Montor Audios nya Platinum II-serie bygger på den utgående Platinum-seriens modeller, men det är egentligen bara priserna och designen som påminner om de gamla högtalarna.

Målet har varit att få fram ännu fler detaljer, öka den dynamiska kontrasten och förbättra upplevelserna genom att måla upp en ännu mer naturtrogen ljudbild.

Högtalarna är bestyckade med Monitor Audios nya MPD-banddiskant (Micro Plated Diaphragm) som bygger på dr Oscar Heils design och sägs ha en jämn frekvensrespons ända upp till 100 000 Hz!

Platinum II-högtalarna har också fått nya RDT II-baselement och -mellanregister som med hjälp av et nytt sandwich-membran ska dämpa förvrängning över 300 Hz med så mycket som 8 dB.

Delningsfiltren, terminalerna och den mekaniska dämpningen av kabinetten är också förbättrat. Plus en rad mindre nyheter – som nylonringar i talspolen i stället för aluminium för bättre mekanisk dämpning och tätare lindning av kopparen i talspolen för att minimera energiförlusten i magnetgapet.

Platinum II-serien består av sju modeller: golvhögtalarna PL 500 II, PL 300 II och PL 200 II, samt stativhögtalaren PL 100 II, två centerhögtalare – PLC 350 II och PLC 150 II – och en 1400 watt potent subwoofer med dubbla 15-tums baselement som heter PLW 215 II.

Toppmodellen PL 500 II för ungefär 300 000 kr. Foto: Monitor Audio
Toppmodellen PL 500 II för ungefär 300 000 kr. Foto: Monitor Audio
forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.
1 kommentar

Lämna ett svar

  Läs också

  Fritt val av ljuseffekter och inspelningskaraktäristik.
  Bang & Olufsen i gaming-samarbete med e-sportmästarna i Astralis. Första gaming-headsetet kommer i vår.
  Nya Omen-tillbehör med Warp Wireless-teknik.
  Amazon-ägda Ring har lanserat Always Home Cam som har en helt unik funktion: Den är en flygande minidrönare som flyger runt och håller koll på ditt hem.
  Efter att ha dragit tillbaka de första Sleepbuds på grund av batteriproblem är nya proppar på väg.
  Halo styr hela din B&O-anläggning.
  Med optiska brytare i stället för mekaniska ska Roccat Vulcan Pro-tangentborden vara så mycket som 40 gånger snabbare än konkurrenterna.
  Blir Canons billigaste pro-videokamera.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  Harman Kardon Citation Tower

  Riktpris: 25000 kr Tornande bekvämlighet

  Elipson Legacy 3210

  Riktpris: 32000 kr Små franska delikatesser

  Klipsch The Fives

  Riktpris: 10000 kr Explosivt ljud i vardagsrummet

  Denon Home 350

  Riktpris: 7500 kr Snygg design – mäktigt inre
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.