Nyheter

Montor Audios nya Platinum II-serie bygger på den utgående Platinum-seriens modeller, men det är egentligen bara priserna och designen som påminner om de gamla högtalarna.
Annons
Annons
forfatter

Målet har varit att få fram ännu fler detaljer, öka den dynamiska kontrasten och förbättra upplevelserna genom att måla upp en ännu mer naturtrogen ljudbild.

Högtalarna är bestyckade med Monitor Audios nya MPD-banddiskant (Micro Plated Diaphragm) som bygger på dr Oscar Heils design och sägs ha en jämn frekvensrespons ända upp till 100 000 Hz!

Platinum II-högtalarna har också fått nya RDT II-baselement och -mellanregister som med hjälp av et nytt sandwich-membran ska dämpa förvrängning över 300 Hz med så mycket som 8 dB.

Delningsfiltren, terminalerna och den mekaniska dämpningen av kabinetten är också förbättrat. Plus en rad mindre nyheter – som nylonringar i talspolen i stället för aluminium för bättre mekanisk dämpning och tätare lindning av kopparen i talspolen för att minimera energiförlusten i magnetgapet.

Platinum II-serien består av sju modeller: golvhögtalarna PL 500 II, PL 300 II och PL 200 II, samt stativhögtalaren PL 100 II, två centerhögtalare – PLC 350 II och PLC 150 II – och en 1400 watt potent subwoofer med dubbla 15-tums baselement som heter PLW 215 II.

Annons
Toppmodellen PL 500 II för ungefär 300 000 kr. Foto: Monitor Audio
Toppmodellen PL 500 II för ungefär 300 000 kr. Foto: Monitor Audio

Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
för att läsa vidare.

Prova Ljud & Bild i 30 dagar för 19 kr

Full tillgång till alla +artiklar, vårt testarkiv med tusentals produkter, Alla nyheter, recensioner och guider Se fler alternativ här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.
Annons
Annons

Läs också

Nokias nya X-serie är skapad för att uppmuntra användare att behålla sina mobiltelefoner längre. Tre års garanti, säkerhetsuppdateringar och Android-uppdateringar ingår.
I dag presenterade Lenovo den nya versionen av gaming-mobilen Legion Phone Duel, som bland annat är utrustad med en Snapdragon 888-processor, 5G och åtta virtuella knappar.
Senaste läckan avslöjar nästan allt.
Finns i sex olika färger.
I dag presenterade Lenovo den nya versionen av gaming-mobilen Legion Phone Duel, som bland annat är utrustad med en Snapdragon 888-processor, 5G och åtta virtuella knappar.
Fujifilm lanserar instant-kamera och ny Contact Sheet- film.
De kostar nästan lika mycket, men Cambridge Evo 150 är dubbelt så stark som Evo 75. Här går retro-utseende hand i hand med modern teknik.
Rings nya kamera Floodlight Cam Wired Pro är utrustad med 3D-rörelsesensor och fågelperspektiv för att ge bättre överblick.
Med trådlösa bakhögtalare och aktiv subwoofer lovar Sony-anläggningen en häftig ljudupplevelse.
Nu går det att spela upp ljud från LG:s TV-apparater och soundbar-högtalare samtidigt.
Helt elektrisk SUV med 1000 hk och 14 Bose-högtalare.
För första gången kan du strömma video i nästan förlustfri UHD Blu-ray-kvalitet. Men långt ifrån alla får tillgång till tjänsten.
Snyggare ljud hittar du ingen annanstans.
Ny actionfylld Marveltrailer är släppt
Marvel/Disney har släppt ännu en trailer till Black Widow.
Senaste läckan avslöjar nästan allt.