TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

McIntosh RS250

Highend-soundbar med Tidal HiFi.

De här har du kanske sett förut, fast inte i samma versioner. McIntosh RS250 och den ännu kompaktare RS150 har uppgraderats med inbyggt stöd för ännu fler streamingtjänster. Nu stöder de högupplöst ljud i upp 24 bit/192kHz och har Spotify Connect, Tidal Connect, Apple AirPlay 2, Bluetooth 5 med aptX HD och Chromecast inbyggt.

Högtalarna är även så kallade ”Roon Ready”, vilket innebär att de stöder uppspelning från en Roon-klient, där man kan samla högupplösta streamingtjänster i ett överskådligt gränssnitt.

HDMI ARC

RS250

Den större RS250 är en bordshögtalare med allt detta inbyggt, som även kan fungera som en highend-soundbar. Den har HDMI med ARC för anslutning av TV, men även analoga ingångar – inklusive en skivspelaringång – och ett hörlursuttag.

Som man ser på bilden har den även en optisk digitalingång, subwoofer-utgång och anslutning till trådbundet nätverk via ethernet. Som man bör använda om du vill streama högupplöst ljud.

RS250 har sammanlagt 650 watts effekt, som driver två 4 x 6-tums baselement i ett förstärkt baskabinett, två 2-tums mellanregister och två 0,75-tums diskanter.

VU-mätare

Den mindre RS150 är en monohögtalare med 120 watt som kan paras ihop med en likadan och spela i stereo. Jämfört med sin föregångare RS100 är baselementet ett större 5,25-tums som spelar ihop med en 0,75-tums diskant.

Högtalarna har naturligtvis McIntosh karaktäristiska effektmätare och stöder röststyrning med Google Assistant. De nya modellerna i RS-serien kommer att hitta till utvalda butiker från och med januari 2022.

 

 

 

Lämna en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.