TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

McIntosh RS250

Highend-soundbar med Tidal HiFi.

forfatter
Publicerad 2021-12-11 - 08:30

De här har du kanske sett förut, fast inte i samma versioner. McIntosh RS250 och den ännu kompaktare RS150 har uppgraderats med inbyggt stöd för ännu fler streamingtjänster. Nu stöder de högupplöst ljud i upp 24 bit/192kHz och har Spotify Connect, Tidal Connect, Apple AirPlay 2, Bluetooth 5 med aptX HD och Chromecast inbyggt.

Högtalarna är även så kallade ”Roon Ready”, vilket innebär att de stöder uppspelning från en Roon-klient, där man kan samla högupplösta streamingtjänster i ett överskådligt gränssnitt.

HDMI ARC

RS250

Den större RS250 är en bordshögtalare med allt detta inbyggt, som även kan fungera som en highend-soundbar. Den har HDMI med ARC för anslutning av TV, men även analoga ingångar – inklusive en skivspelaringång – och ett hörlursuttag.

Som man ser på bilden har den även en optisk digitalingång, subwoofer-utgång och anslutning till trådbundet nätverk via ethernet. Som man bör använda om du vill streama högupplöst ljud.

RS250 har sammanlagt 650 watts effekt, som driver två 4 x 6-tums baselement i ett förstärkt baskabinett, två 2-tums mellanregister och två 0,75-tums diskanter.

VU-mätare

Den mindre RS150 är en monohögtalare med 120 watt som kan paras ihop med en likadan och spela i stereo. Jämfört med sin föregångare RS100 är baselementet ett större 5,25-tums som spelar ihop med en 0,75-tums diskant.

Högtalarna har naturligtvis McIntosh karaktäristiska effektmätare och stöder röststyrning med Google Assistant. De nya modellerna i RS-serien kommer att hitta till utvalda butiker från och med januari 2022.

 

 

 

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Vi testar Samsungs bästa soundbar En av våra soundbar-favoriter är tillbaka i en finputsad version. Samsung HW-Q995B låter kanonbra med film!
Sonos mindre och billigare subwoofer försenad Sonos planerade Sub Mini verkar bli försenad i några månader.
Soundbar för bara några hundralappar Creative Stage Air V2 är en bärbar, batteridriven soundbar som kostar nästan ingenting.
Hur bra låter Samsungs ultratunna soundbar? Samsung Ultra Slim Soundbar måste vara den tunnaste vi har skådat, men ljudet är förvånansvärt stort! HW-S810B kan också ett par trick som gör den extra lättplacerad.
Dessa fick oss att häpna De små KEF LSX II är de bästa trådlösa stereohögtalarna i prisklassen.
TAD återvänder med ny högtalare Högtalaren TAD-CR1TX blir inte direkt billig.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend