TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

McIntosh RS250

Highend-soundbar med Tidal HiFi.

forfatter
Publicerad 2021-12-11 - 08:30

De här har du kanske sett förut, fast inte i samma versioner. McIntosh RS250 och den ännu kompaktare RS150 har uppgraderats med inbyggt stöd för ännu fler streamingtjänster. Nu stöder de högupplöst ljud i upp 24 bit/192kHz och har Spotify Connect, Tidal Connect, Apple AirPlay 2, Bluetooth 5 med aptX HD och Chromecast inbyggt.

Högtalarna är även så kallade ”Roon Ready”, vilket innebär att de stöder uppspelning från en Roon-klient, där man kan samla högupplösta streamingtjänster i ett överskådligt gränssnitt.

HDMI ARC

RS250

Den större RS250 är en bordshögtalare med allt detta inbyggt, som även kan fungera som en highend-soundbar. Den har HDMI med ARC för anslutning av TV, men även analoga ingångar – inklusive en skivspelaringång – och ett hörlursuttag.

Som man ser på bilden har den även en optisk digitalingång, subwoofer-utgång och anslutning till trådbundet nätverk via ethernet. Som man bör använda om du vill streama högupplöst ljud.

RS250 har sammanlagt 650 watts effekt, som driver två 4 x 6-tums baselement i ett förstärkt baskabinett, två 2-tums mellanregister och två 0,75-tums diskanter.

VU-mätare

Den mindre RS150 är en monohögtalare med 120 watt som kan paras ihop med en likadan och spela i stereo. Jämfört med sin föregångare RS100 är baselementet ett större 5,25-tums som spelar ihop med en 0,75-tums diskant.

Högtalarna har naturligtvis McIntosh karaktäristiska effektmätare och stöder röststyrning med Google Assistant. De nya modellerna i RS-serien kommer att hitta till utvalda butiker från och med januari 2022.

 

 

 

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

LB+ Månad

kr 119,00

KÖP

LB+ Vecka

kr 59,00

KÖP
Du kan avsluta prenumerationen när som helst. Prenumerationen löper ut perioden som du har betalat för. Köp- och prenumerationsvillkor gäller.
forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Lämna en kommentar

MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind

Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.

Musikalisk hyllning till Italiens fiolmakare Sonus faber förnyar Homage-serien
Ny HomePod kommer till Sverige Apples större högtalare återlanseras i en ny och smartare version.
Kolla in den rejäla JBL-plankan JBL Bar 1300 är deras bästa och mest avancerade soundbar hittills, och ska ge oss riktig biokänsla hemma.
LG:s soundbar-högtalare anpassar sig till rummet LG:s nya soundbar-högtalare SC9 och SE6 ska ge omslutande ljud och en rad mångsidiga funktioner.
Följ Ljud & Bild