TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Magico S3 ultra high-end högtalare

forfatter
Publicerad 2022-12-14 - 15:51

Med begränsad tillgänglighet och en formidabel prisnivå är Magico-högtalare inte något du stöter på hos den lokala radiohandlaren. De flesta Magico-högtalare kostar sexsiffriga belopp för ett par, och flaggskeppet M9 kostar flera miljoner.

Magico S3 kommer inte att vara lika dyr, men den är fortfarande i ultra high-end-klassen när det gäller högtalare.

Magicos Alon Wolf säger att nya S3 MK II, till stor del bygger på lösningarna från M9.

Högtalarkabinettet är helt nytt och uppbyggt med fyra extruderade aluminiumpaneler av varierande tjocklek, upp till 5 cm. Panelerna, liksom frontplattan, matchas med varandra för att undvika hårda kanter och topplattan är konvex för att dämpa diffraktioner från kabinettet. I botten vilar en extra tjock bottenplatta på ett trepunkts stödben.

Magico är bland de bästa på att kontrollera och dämpa kabinettresonanser. Den avancerade invändiga konstruktionen med skruvade kabinettförstärkningar kombineras med mätning av kabinettresonanser med en 3D-laser, för att ta reda på hur förstärkning och dämpning är i kabinettet. Magico säger att de har dämpat resonanserna med 30 procent jämfört med föregående generation S3.

Foto: Magico

De har också använt en Klippel närfältsskanner, som är en mikrofon som roterar runt en högtalare som hänger fritt. Den gör 3D-mätningar av omgivningen sedan av responser från högtalarna och sedan subtraheras mätningarna från rummet i beräkningen, för att få data som kan beräkna hur högtalaren kommer att bete sig i ett normalt rum.

Tillsammans med helt nya högtalarelement bör det ge S3 MK II bättre prestanda än sin föregångare.

Högtalarna är utrustade med Magicos nya diskantelement baserat på elementet i M9, med ett 28 mm diamantbelagt berylliummembran. Enligt Magico ska den ha den lägsta distorsionen som någonsin uppmätts från ett diskantelement. 5-tums mellanregistret och de två 9-tums baselementen är alla Magicos 8:e generation, där mellanregistermembranet är tillverkat på en aluminiumkärna belagt med grafen och kolfiber.

Baselementen använder också membran med en aluminiumkärna, och något de kallar grafen och kolfiberfanér. Som är vävt i ett hexagonalt mönster och 50 gånger styvare än vanlig kolfiber.

Magico S3 M K II kommer i butik under Q1 2023, ett par kostar dig från 650 000 kronor, beroende på finish.

Tekniska data:

  • 1,1-tums MB5FP diamantbelagt beryllium-membran
  • 5-tums Gen 8 mellanregister
  • Två 9-tums Gen 8 baselement
  • Känslighet: 88 dB
  • Impedans: 4 ohm
  • Frekvensområde: 24 Hz – 50 KHz
  • Rekommenderad effekt: 50 – 750 watt
Alle foto: Magico

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

LB+ Månad

kr 119,00

KÖP

LB+ Vecka

kr 59,00

KÖP
Du kan avsluta prenumerationen när som helst. Prenumerationen löper ut perioden som du har betalat för. Köp- och prenumerationsvillkor gäller.

Magico S1

Magico är en av de firmor som definierar high-end. Och deras nya ”billiga” högtalare håller fanan högt och bjuder på ren magi.

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Lämna en kommentar

MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind

Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.

Raidho har förbättrat sin finaste högtalare En av de läckraste high-end högtalarna vi känner till har fått en arvtagare.
lbpluss
HomePod är den nya stereon Den större HomePod-högtalaren är verkligen engagerande att lyssna på – och den lyssnar på dig. En är bra, två är bättre!
Större trådlös JBL-högtalare. Komplett stereoanläggning på liten plats
Musikalisk hyllning till Italiens fiolmakare Sonus faber förnyar Homage-serien
Ny HomePod kommer till Sverige Apples större högtalare återlanseras i en ny och smartare version.
Följ Ljud & Bild