Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Klipsch The Sevens och The Nines i butik

Vill du ha trådlösa högtalare med drag i? Klipsch The Sevens och The Nines borde rocka tillräckligt.

Av / 2023-03-15 - 16:38
Klipsch The Sevens och The Nines i butik

Gör plats för Klipsch The Sevens och The Nines!

Klipsch The-Sevens-Top-View-Knobs-scaledFoto: KlipschKlipsch har aldrig gillat, och heller aldrig tillverkat, neutrala högtalare. Dynamik är ”allt”, det är där livet i musiken är, och då måste man kunna spela realistiskt högt utan att ljudbilden kollapsar. Som ett resultat står Klipsch bakom några av de mest högljudda högtalarna vi känner till, men där ljudet fortfarande håller hög kvalitet.

 

Högtalartillverkaren har hållit på sedan 1940-talet och har bevarat sin Heritage-serie av högtalarmodeller som en igenkännlig retroflirt med sitt ursprung. Heresy, Cornwall och – inte minst – den formidabla Klipschorn är alla exempel på äkta vintagemodeller som fortfarande finns kvar. Om än i nya upplagor.

Gradvis har också helt nya högtalarmodeller kommit, inspirerade av Heritage-serien. Till exempel skulle man inte kunna tro att de trådlösa modellerna The Fives och The Sixes hade toppmodern teknik inuti när man tittade på dem. Här pratar vi trä och retrolook. Det är precis det som är så coolt med dem!

Nu har de två nyaste modellerna, de stora The Sevens och de ännu större The Nines, äntligen kommit ut i butik.

Klipsch The Nines. Foto: Klipsch

Klipsch The Sevens

The Sevens har ett 6,5-tums baselement i ett kompakt träkabinett och en Tractrix-horndiskant ovanpå. Med Bluetooth, HDMI, digitala ingångar och skivspelaranslutning är The Sevens i verkligheten en komplett stereoanläggning, där du kan lyssna på din favoritmusik på Spotify och Tidal, och till och med ansluta till din TV för att få mycket bättre ljud på filmer och TV-serier.

Läs också Helt galet hemmabioljud Klipsch Cinema 1200 förvandlar vardagsrummet till ett inferno! Maken till soundbar finns nog knappt. Men den är inte lika bra på allt.

Varje högtalarelement har sin egen förstärkare, och basen drivs då med 80 watt medan diskanten får 20. Totalt 100 watt per högtalare alltså, och högtalarna kan spela med ett ljudtryck på upp till 112 dB. Det är högt! När du spelar lägre kan den dynamiska equalizern ge mer bas för att simulera en större högtalare.

Riktig djupbas får du dock inte, som rullar av vid 39 Hz. Om du vill ha djupare kan högtalarna utökas med en aktiv subwoofer.

Klipsch The-Sevens-Beside-Loft-Modern-Desk-2-scaled
Klipsch The Sevens. Foto: Klipsch

Klipsch The Nines

Den största bocken Bruse heter The Nines. Här har storleken på både kabinett och baselement ökat, och här har vi att göra med ordentliga 8-tummare.

Funktionaliteten är den samma som The Sevens, med digitala anslutningar, HDMI, skivspelaringång och Bluetooth. Men du får mer kraft, med 20 extra watt till baselementen jämfört med The Sevens. Totalt 120 watt till varje högtalare.

The Nines har ett effektivt Tractrix-diskanthorn och som sagt extra tryck i basen från en åtta-tummare. Du kan få 115 dB totalt ljudtryck, och basen går ner till 34 Hz. Precis som med The Sevens kan den dynamiska equalizern ge extra fyllig bas vid lågt ljudtryck, men äkta djupbas kräver en subwoofer.

Klipsch The-Nines-Walnut-app-scaled
Klipsch The Sevens och The Nines styrs med en app. (Foto: Klipsch)

Klipsch The Sevens och Klipsch The Nines: Pris och tillgänglighet

Både The Sevens och The Nines finns i svart eller valnöt, och finns i butik nu. Priset är 18 990 för ett par av The Sevens, medan The Nines bara kostar lite mer: 21 990 kronor.

Mer info: klipsch.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Högtalare upp och ner - i ljudkvalitetens tjänst

Bowers & Wilkins finjusterar ljudet

Så får du bättre ljud från rummet

En ovanlig högtalare för vanliga vardagsrum

Rymdforskaren Carlsson

Sonos-lavin i sommar?

Denon-soundbar med bas utan sub

Kanske den tuffaste högtalare vi någonsin har sett

Kolla in den här in-wall-högtalaren

Golvhögtalaren är kronan på verket

Ny subwoofer för de superrika

En inblick i Harmans allra heligaste

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen