Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

IFA 2019: Enkla wifi-högtalare från JBL

Större utbud av trådlösa högtalare och raffinerade helt trådlösa öronproppar

Av / 2019-09-09 - 16:25
IFA 2019: Enkla wifi-högtalare från JBL

Det går uppenbarligen bra för JBL:s trådlösa högtalare då de under mässan firade att de sålt 100 miljoner exemplar. Så varför inte fortsätta utveckla något som fungerar?

Ljusstarkaste högtalaren man kan hitta (Foto: Ljud & Bild)

Den skojigaste nyheten var utan tvekan en ny version av den lavalamp-liknande högtalaren. Nya JBL Pulse 4 har så stora ljuspaneler att det är svårt att se att det är en högtalare, till skillnad från JBL Pulse 3. Ljusshowen kan skräddarsys från JBL Connect-appen och man kan koppla ihop upp till 100 högtalare för ett större ljud med synkroniserade effekter. Den har nu ett uppåtriktat fullspektrum-element men är ändå fortfarande vattentät enligt IPX7. Batteriet räcker i 12 timmar och laddas med USB-C. JBL Pulse 4 släpps i oktober för 2 300 kronor.

Förutom svart finns JBL Link i 5 andra färger (Foto: JBL)

 

Mer överraskande var de nya JBL Link wifi-högtalarna med inbyggd Google Assistant. De är inga ersättare för multirum-högtalare men är ett bra mellanting mellan stora röststyrda högtalare, och små högtalare med sämre ljud som Google Home Mini. JBL Link Portable är, som namnet antyder, en laddningsbar högtalare som du kan ta med till badrummet då den är vattentålig. JBL Link Music är stationär men istället får man en bättre ljudkvalitet. Båda har inbyggd Google Assistant och man kan strömma musik till dem med Chromecast eller Airplay 2. Kan man inte använda wifi finns även Bluetooth-uppkoppling. Båda släpps i november och kostar 1 200 respektive 1 500 kronor.

Stäng ute oväsendet med helt trådlösa Live 300TWS (Foto: Ljud & Bild)

 

Helt trådlösa proppar säljer som sjutton just nu och JBL passade därför på att komplettera de nyligen släppta JBL Tune 120TWS med de mer påkostade JBL Live 300TWS. De har brusreducering, men man kan välja att släppa igenom en del ljud, eller öppna upp dem helt om man behöver prata med någon. De har även stöd för röstassistenter och är vattentåliga enligt IPX5. Batteriet räcker 6 timmar och kan laddas två gånger till med laddningsfodralet. 10 minuters snabbladdning ger en timmes ytterligare lyssning. De släpps i november för ca 1 500 kronor (149 euro).

De visade också upp en ny serie ljudplankor under namnet JBL BAR som du kan läsa mer om här.

 

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Sonos vill göra vardagen enklare med en ny app

Upp till 18 tum med baspulver!

Dessa högtalare är mer speciella än de ser ut

Högtalare upp och ner - i ljudkvalitetens tjänst

Bowers & Wilkins finjusterar ljudet

Så får du bättre ljud från rummet

En ovanlig högtalare för vanliga vardagsrum

Rymdforskaren Carlsson

Sonos-lavin i sommar?

Denon-soundbar med bas utan sub

Kanske den tuffaste högtalare vi någonsin har sett

Kolla in den här in-wall-högtalaren

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen