Nyhet

”Osynlig” Harman-stereo till vardagsrummet

Harman Kardon Radiance 2400 har ultrasmala högtalare som knappt syns.
forfatter

Harman Kardon Radiance 2400 är ett nytt högtalarsystem för hemunderhållning som presenterades på Harmans höstevenemang nu i veckan.

Med två ultratunna golvhögtalare, en subwoofer och en digital hubb ska Radiance kunna passa in i även mycket designmedvetna hushåll. De två satellithögtalarna är 180 cm höga men bara 5,1 cm breda och 5,8 cm djupa. Varje högtalare rymmer inte färre än 24 fullregister på vardera 1,25 tum.

Harman Kardon Radiance 2400
Var och en av de eleganta högtalarna har 24 fullregisterelement (Foto: Harman)

Harman kallar principen Constant Bandwith och har patenterat den – men de många elementen på rad fungerar naturligtvis som en line source. Det ger bra täckning i horisontalplanet, så att alla i soffan kan lyssna i full kvalitet, men praktiskt taget ingen vertikal spridning, vilket minskar reflektioner från tak och golv.

Basregistret tas om hand av en subwoofer med ett 10-tums baselement och en 200-watts förstärkare.

 

Hubben, som fungerar som en länk till de tre högtalarna, är mer traditionell att titta på. (Foto: Harman)

En digital hubb fungerar som ett nav för ljudet från TV-apparater, spelkonsoler och andra AV-enheter, medan en Wi-Fi-anslutning ger enkel åtkomst till HD-musikströmning via den inbyggda Chromecast-funktionen eller Apple AirPlay som finns integrerat i högtalarna.

Pris och tillgänglighet

Harman Kardon Radiance 2400 kommer under hösten och kostar 40 000 kronor.

 

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.
Ingen bindningstid
Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.