TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Ny aktiv toppmodell från DALI

Aktiva trådlösa högtalare måste inte vara små. Rubicon 8 C är en highend-golvmodell som går hela vägen.

forfatter
Publicerad 2021-10-05 - 14:59

Aktiva högtalare har blivit ganska så populära i mellan- och ekonomiklassen de senaste åren, men den ambitiösa highend-klassen är i stor utsträckning reserverad för gammaldags passiva högtalare.

Nu har dock DALI ett alternativ vars både storlek och prislapp är iögonfallande. Rubicon 8 C är en aktiv, trådlös version av Rubicon 8, som vi en gång utsåg till årets bästa högtalare i premiumklassen.

Läs också DALI Equi är trådlös surround och multiroom DALI samlar sina trådlösa högtalare under namnet DALI Equi. På samma gång passar de på att utöka systemet till trådlös surround genom en HDMI-modul.
DALI Equi

Konfigurationen är densamma som i den passiva versionen: tre 6,5-tums bas/mellanregister med träfibermembran samt DALIs hybriddiskant med 29 mm textildome och ett bandelement. Eftersom alla element har olika, men överlappande, arbetsområden kallar DALI konstruktionen för ett 2½ + ½ + ½ -vägs system!

Den aktiva delen består av en 2 x 250-watts klass D-förstärkare, liknande den som användes i Rubicon 6 C, som vi testade förra året. Med ett oerhört imponerande resultat.

Precis som DALIs övriga aktiva högtalare styrs Rubicon 8 C med en Sound Hub som fungerar som en digital förförstärkare och kontrollcentral. Hubben kan styra upp till tio högtalare i ett surround- och/eller multiroom-system.

DALI Rubicon 8 C kostar 86 200 kronor för ett par, inklusive Sound Hub.

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Vi testar Samsungs bästa soundbar En av våra soundbar-favoriter är tillbaka i en finputsad version. Samsung HW-Q995B låter kanonbra med film!
Sonos mindre och billigare subwoofer försenad Sonos planerade Sub Mini verkar bli försenad i några månader.
Soundbar för bara några hundralappar Creative Stage Air V2 är en bärbar, batteridriven soundbar som kostar nästan ingenting.
Hur bra låter Samsungs ultratunna soundbar? Samsung Ultra Slim Soundbar måste vara den tunnaste vi har skådat, men ljudet är förvånansvärt stort! HW-S810B kan också ett par trick som gör den extra lättplacerad.
Dessa fick oss att häpna De små KEF LSX II är de bästa trådlösa stereohögtalarna i prisklassen.
TAD återvänder med ny högtalare Högtalaren TAD-CR1TX blir inte direkt billig.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend