TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Børresens M1-projekt är klart

Den bästa högtalaren Børresen någonsin gjort.

forfatter
Publicerad 2022-07-08 - 15:14

Unga Børresen Acoustics har nyligen blivit en del av Audio Group Denmark och den kommande kompakthögtalaren M1 är den första produkten under det nya affärsparaplyet.

Den kompakta M1 påbörjades förstås långt innan Audio Group kom in i bilden, och Michael Børresen själv kallar M1 för ett drömprojekt.

Högtalaren är deras mest ambitiösa högtalarprojekt hittills, där målet har varit att få ut så mycket som möjligt av en liten högtalare, genom att inte hålla tillbaka på någonting.

BoerresenM1 OnStand FrontsSkewed 2Speakers HalfTotal
Boerresen M1 On Stand

Här har Børresen och teamet plockat från översta hyllan hos Ansuz, Aavik och Børresen, och du hittar kända komponenter från alla tre i M1. Som också har några unika komponenter inombords.

Ta till exempel baselementet, som har fått en 3D-printad korg i zirkonium, som ska vara styv och samtidigt vibrationsfri. Den är utformad för att frigöra energin obehindrat från Børresens mest avancerade membran hittills.

BasketUnit SideView
Basket Unit

Det består av fyra laminerade lager, två i kolfiber, ett mellanlager med aramid i bikakemönster och slutligen ett titanskikt med Ansuz speciella supreme beläggning.

På detta sätt har Børresen lyckats flytta potentiella resonanser bort från elementets arbetsområde, som sträcker sig upp till 2 500 Hz.

Crossover SideView
M1 delningsfilter

Elementets magnet är helt fri från järn och kopparringarna har ersatts med silver, vilket Børresen menar har mycket bättre ledningsförmåga.  Metallkomponenterna behandlas också kryogeniskt för att pressa ut ännu mer ledningsförmåga ur dem och i slutändan bättre ljud.

Delningsfiltret är relativt enkelt, med två Tesla-spolar kända från Ansuz PowerBox, med två inverterade spolar, som delar till Børresens banddiskant. Den har en membranmassa på extremt låga 0,01 gram och sträcker sig till 50 kHz.

.

StandDarkz Skewed
Stand Darkz Skewed

Børresen M1 har också Ansuz Darkz Z2S frikopplade fötter i zirkonium mellan högtalarna och de specialdesignade stativen.  Tillsammans med stativets kompositmaterial i NBCM (Natural Based Composite Material) dämpar det hela mer effektivt resonanser.

Ledningarna inuti är också Ansuz, Gold Signature genom hela signalvägen.

M1 säljs inte förrän i oktober 2022, prissatt till 94 000 Euro per par.

BoerresenM1 OnStand SideFrontSkewedLeft Total
Boerresen M1 On Stand
Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Soundbar för bara några hundralappar Creative Stage Air V2 är en bärbar, batteridriven soundbar som kostar nästan ingenting.
Hur bra låter Samsungs ultratunna soundbar? Samsung Ultra Slim Soundbar måste vara den tunnaste vi har skådat, men ljudet är förvånansvärt stort! HW-S810B kan också ett par trick som gör den extra lättplacerad.
Dessa fick oss att häpna De små KEF LSX II är de bästa trådlösa stereohögtalarna i prisklassen.
TAD återvänder med ny högtalare Högtalaren TAD-CR1TX blir inte direkt billig.
Engelska Lowther är tillbaka med Almira Nya Almira är Lowthers första högtalare på 30 år.
Trådlöst studioljud hemma Ett par högtalare som de här är det enklaste sättet att få bra ljud.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend