TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Billig och bra soundbar från Creative?

Creative Stage V2 utlovar ”mycket ljud för pengarna”. Och för lite drygt en tusenlapp verkar det som om de håller sitt ord.

Creative Stage V2 är en uppgraderad version av Creative Stage, med funktioner som nya Sound Blaster-ljudeffekter och större fysiska mått för att ge ett bredare surroundljud. Creative lovar också ”bättre och renare ljud”. Ändå är priset förbaskat trevligt: ​​120 euro! Lite drygt 1300 kronor, alltså. Och då ingår det ändå en extra subwoofer i priset.

Bäst ljud för pengarna Om du är villig att göra avkall på Dolby Atmos och DTS:X så finns det knappast någon mer prisvärd soundbar än Samsung HW-Q66T.
Samsung HW-Q66T lifestyle
Creative Stage V2 lifestyle
Creative utlovar en bred ljudbild och ett rent ljud. Foto: Creative

En ny ljudeffekt som Creative kallar Clear Dialog finns för att ge tydligare ljud med röster utan att man behöver höja volymen. Det finns också en digitalprocessor som simulerar surroundljud för att ge bättre film-, TV- och spelupplevelser.

Soundbar-högtalaren är bestyckad med två fullregisterelement och utöver dem finns alltså en separat subwoofer (bashögtalare).

Creative Stage V2 remote
Fjärrkontroll ingår. Foto: Creative

Creative Stage V2, anslutningar

Som anslutningar har Creative Stage V2 HDMI med ljudretur från TV:n. Alla videokällor kopplas alltså direkt till TV:n, varpå ljudet hämtas ut till soundbar-högtalaren med en HDMI-kabel. Dessutom finns en optisk digital ingång och en analog AUX-ingång, och det finns till och med Bluetooth och en möjlighet att spela musik från USB-minne. Fjärrkontroll ingår också. Rent allmänt kan Stage V2 allt man förväntar sig av en soundbar för ungefär 5 000 kronor, men kostar alltså mindre än 1 500.

Creative Stage V2 kan monteras på väggen eller läggas på bänken framför TV:n. Creative hävdar att Stage V2 passar i alla rum, men för de här pengarna passar den förmodligen extra bra till sovrums-TV:n eller en ”andra-TV”. Om du har en ordentlig TV i vardagsrummet så förtjänar den nog något bättre. Men det återstår att se!

Creative Stage V2

LB+ ERBJUDANDE: 1 vecka för 19 kr
Få full tillgång till ljudochbild.se, testarkiv med fler än 6 000 tester, fördelsklubb, guider, nyheter, recensioner av filmer och TV-serier, och mycket mer.

Lämna en kommentar

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.