Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Beosound Stage är Bang & Olufsens första soundbar

Och den är faktiskt riktigt billig (för att vara B&O)!

Av / 2019-09-03 - 08:38
Beosound Stage är Bang & Olufsens första soundbar

Bang & Olufsen gör några av marknadens finaste TV-apparater, både när det gäller design och material samt bild- och ljudkvalitet. Att ljudet är exceptionellt kan vi skriva under på efter att ha testat exklusiva modeller som Beovision Avant och Beovision Eclipse med utmärkta resultat.

Den senaste tiden har B&O samarbetat med koreanska LG Display för att åstadkomma själva bilden, medan de har koncentrerat sig på design, ljud och”inpackning”. Resultatet har blivit superläckra, men ack så dyra, flaggskepp som Beovision Harmony.

Det är nog många som har undrat när Bang & Olufsen ska komma ”ner på jorden” och använda sin erfarenhet och know-how för att konstruera en fristående soundbar-högtalare som kan användas med vilka TV-märken som helst. Nu är den äntligen är och priset är faktiskt riktigt överkomligt: ​​ungefär 15 000 kronor är definitivt mer i linje med konkurrenterna än tidigare B&O-kreationer …

Beosound Stage

Bang & Olufsens allra första soundbar har döpts till välklingande Beosound Stage och är gjord för att ”iscensätta” fina ljudupplevelser för alla moderna TV-apparater som har HDMI med ARC-ljudreturkanal.

Högtalaren är 110 cm bred – ungefär lika mycket som en 50-tums TV – och har en snygg design med mjuka linjer. Standardversionen är klädd i silver- eller bronsfärgad aluminium och svart högtalartyg, men det går också att beställa ett mer påkostat ”smoked oak”-utförande med ekfaner och exklusiva tyger (svart eller grått/varmbeige från KVADRAT).

Det är danska NORM Architects som har ansvarat för designen. Utseendet är definitivt läckert: Med rundade kanter och högtalartyg i olika färger lär detta bli en säker vinnare i designmedvetna hem. Den kan ligga på TV-bänken, men de flesta föredrar förmodligen att hänga den på väggen.

Ljudintresserade entusiaster är naturligtvis mest intresserade av ”innanmätet” och vilka krafter som finns dolda under skalet. Och med 11 högtalarelement och 550 watt förstärkarkraft lär Beosound Stage kunna få fart på hemmabion och spela musik med övertygelse. Tillräckligt bra – enligt B&O – för att klara sig utan en separat subwoofer eller surroundhögtalare (efter vad Ljud & Bild erfar har den dock inga virtuella ”höjdkanaler”).

Soundbar-högtalaren stöder etablerade ljudformat som Dolby TrueHD och Atmos. Den ska också vara en duglig stereohögtalare och stöder både Bluetooth, Chromecast och AirPlay 2. Beosound Stage bör alltså kunna fungera fint till både film och musik och vara mittpunkten i vardagsrummet.

Kan integreras med LG C9 OLED TV

Beosound Stage är kompatibel med alla moderna TV-apparater som stöder HDMI ARC/eARC (ljudreturkanal). Den är också speciellt förberedd för att användas med LG:s C9 OLED-modeller (2019). Med hjälp av en separat ethernet-anslutning kan man styra LG C9-serien och Beosound Stage från den exklusiva Beoremote One-fjärrkontrollen (extrautrustning).

Pris och tillgänglighet

Beosound Stage släpps längre fram i höst och priset blir förvånansvärt angenämt att vara B&O: 1 500 euro för standardversionen (aluminium med svart tyg), och 2 250 euro för deluxe-versionen i mörk ek.

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Denon-soundbar med bas utan sub

Kanske den tuffaste högtalare vi någonsin har sett

Kolla in den här in-wall-högtalaren

Golvhögtalaren är kronan på verket

Ny subwoofer för de superrika

En inblick i Harmans allra heligaste

Rauna är tillbaka

Engelsk legend återvänder efter 63 år

PMC släpper aktiva högtalare

KEF tuffar sig med nya subwoofers

Bordshögtalare med ljudtryck

Spännande golvmodell från Revival Audio

0
Rulla till toppen