Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Ny högtalarserie från Audiovector

Nya R-serien är nära släkt med highend-modellerna.

Av / 2019-05-13 - 19:09
Ny högtalarserie från Audiovector

Efter Ole Klifoth var färdig med enorma R11, som kostar mer än två miljoner kronor per par, har mycket av tekniken och lärdomarna flyttat över till den mindre och billigare R8. Som vi berättade om nyligen.

Nu släpps inte bara en utan tre modeller i en ny serie R-högtalare, som ersätter den välkända SR-serien.

Den nya R-serien består av golvhögtalaren R3, stativhögtalaren R1, centerhögtalaren RC och subwoofern R Sub. Alla finns i butikerna i höst.

Freedom

Högtalarna finns i tre versioner: Signature, Avantgarde och Arreté. Som vanligt är den senare flaggskeppet, och det kommer Arreté-versioner av R3, R1 och RC. De får de mest påkostade elementen, med banddiskanten från R8 samt och Freedom Concept-tekniken som jordar bas- och mellanregisterelementen.

Freedom-tekniken har faktiskt en hörbar effekt, exakt hur stor den är ska bli intressant att ta reda på när vi får in R-serien för test.

Custom finish

R-serien finns i vit silkesmatt lack, mattsvart lackad ask, italiensk valnöt och afrikansk valnöt. Men högtalarna kan även levereras i valfri lack på specialbeställning. Som i exemplet nedan, med Porsche-ljusgrått på framsidan och Ferrari-grått på baksidan.

Priser

Freedom Concept är extrautrustning och kostar 650 euro för en uppsättning kablar. Högtalarna börjar på cirka 2 500 euro för lilla R1 Signature – 5 250 euro för Arreté-versionen – och golvaren R3 kostar från 4 750 till 9 750 euro för paret.

Centerhögtalaren RC börjar på 1 925 euro och subwooferen R Sub Arreté kostar 2 485 euro. Lägger man till en nolla så får man ungefärliga svenska priser.

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen