Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Dynaudio Confidence har fått prislapp

Ett år efter lanseringen vet vi vad Confidence-högtalarna kostar.

Av / 2019-05-10 - 15:57
Dynaudio Confidence har fått prislapp

Många tillverkare byter ut sina produkter jämt och ständigt men Dynaudio tar god tid på sig att få allting precis rätt. Och den utgångna Confidence-serien hade nått pensionsåldern för länge sedan när Dynaudio för ett år sedan lanserade en ny generation.

Då trodde vi, och många andra med oss, att de nya högtalarna skulle gå att hitta i utvalda butiker framåt hösten. Men icke.

Dynaudios ingenjörer var nämligen inte helt nöjda med resultatet och tyckte att det fanns utrymme för ytterligare förbättringar. Vilket säkert var frustrerande för försäljningsavdelningen. Och våra planer på ett test eller två fick läggas på is.

Confidence 50, flaggskeppet i den kommande highend-högtalarserien.
Confidence 50, flaggskeppet i den kommande highend-högtalarserien.

Men nu tycker Dynaudios ingenjörer att högtalarna är redo. Det känns betryggande, alternativet hade ju inte varit särskilt lockande – att säljarna berättade för ingenjörerna när produkten var färdig.

Bland annat har det varit ett problem att få den ”hängande” baffeln att fungera lika akustiskt optimalt som ingenjörerna ville. Efter flera hundra olika baffelformer i det svindyra kompositmaterialet som Dynaudio valt ut, blev resultatet det som nu syns på bilderna.

Det återstår att se om de lyckats. Vi har ett par demoex på väg till oss och har redan provlyssnat lite på Confidence 30 (bilden ovan). Det är den minsta av golvmodellerna och lyckades fylla det stora rummet med välbekant Dynaudio-sound. Klockrent, blixtsnabba transienter och stålkontroll i basen.

Confidence-serien är på väg ut i butikerna och priserna börjar på 105 000 kronor paret för stativmodellen Confidence 20. Confidence 30 kostar 200 000 kronor paret, den större Confidence 40 ligger på 270 000 kronor och flaggskeppet Confidence 50 på 420 000 kronor.

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen