Search
Generic filters

Yamaha med full trådlös frihet

Lika bra att vänja sig vid MusicCast. Det är Yamahas trådlösa teknik som kommer på bred front.

Många av konkurrenterna har trådlös strömning i några av sina produkter, men nu introducerar Yamaha strömning i nästan allt de har, från mikroanläggningar och högtalare till ljudlimpor och hemmabioförstärkare. Alla två- och femkanalsreceivrar från 5 000-kronorsklassen får strömning via AirPlay. Alltså wifi. Flera av produkterna stöder Bluetooth också, så att man garanterat kan strömma varifrån man än spelar musiken.

Yamaha kallar systemet för MusicCast och det stöder upp till tio trådlöst hopkopplade produkter i ett och samma nätverk. Sedan kan man spela från mobilen eller surfplattan, till en eller flera Yamaha-produkter som stöder MusicCast. Det går också att strömma direkt, antingen via BT eller wifi direkt från mobilen till exempelvis anläggningen här på bilden:

DSC0140

Precis som så många av Yamahas nya produkter stöder MCR-870D strömning via AirPlay och DLNA, så att både Apple- och Android-användare kan strömma okomprimerat ljud direkt till anläggningen. Den har också CD-spelare och FM/DAB-radio.

DSC0133

Trådlösa högtalare med inbyggd förstärkare finns också. Som NNW-X500, i vitt eller svart, som inte behöver något annat än ström från vägguttaget för att spela musik från mobilen.

Samma sak gäller nästan alla hemmabioreceivrar från RX-V479 och uppåt, samt den nya 90-watts tvåkanalsreceivern N-R602D.

Yamahas MusicCast-produkter går att styra från en app som ger användaren gott om inställningar. Man kan till exempel koppla ihop flera rum som spelar samma musik, eller spela från var sin enhet till vart sitt rum.

MusicCast verkar genomtänkt och enkelt att använda, och vi kommer att testa både användarvänligheten och ljudkvaliteten så fort vi får tag i de första produkterna.

Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan vara den perfekta kombinationen av specifikationer och pris.
  Panasonic börjar rulla ut sin första Android-TV i november!
  Byggs bara i 50 exemplar – och de blir inte direkt billiga.
  Förutom Elite 85t släpper Jabra aktiv brusreducering till befintliga Elite 75t.
  Nu är det officiellt. Om tre veckor lanserar OnePlus sin nästa mobil.
  I dag släpper Netflix trailern till deras första norska originalfilm: Kadaver
  Med Netatmo Smart Videodörrklocka kan du se vem som ringer på och prata med besökarna, var du än befinner dig.
  Snart släpper strömningsjätten ännu en svensk originalserie.

  Aktuella erbjudanden

  Annons
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.