TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Uppdaterade highend-effektförstärkare

Smakar det så kostar det. Titta bara på Dan D'Agostino Progression M550.

Om det inte ringer någon klocka när du hör namnet Dan D’Agostino, så tänk Krell. Det är nämligen han som ligger bakom ett av de kanske allra mest kända highend-märkena från USA.

Det var däremot länge sedan han slutade på Krell, numera sysslar han med ännu häftigare highend under sitt eget namn.

Dan D’Agostino har varit legendarisk länge, men om man ska tro testerna så har han aldrig varit bättre än nu.

Nu har han och hans team uppdaterat två effektförstärkare i Progression-serien, som hör och häpna är långt ifrån deras dyraste förstärkarserie. Trots prislapparna.

De två effektförstärkarna i Progression-serien, M550 Mono och S350 Stereo, har fått nya kretsar, bättre temperaturkontroll och lägre förvrängning, samt ett förbättrat utgångssteg som ska ge bättre kontroll och större dynamisk kontrast.

Nya utgångstransistorer utökar frekvensresponsen och har fyra gånger så bra effektkontroll, och tack vare högre tomgångsström (bias) kör förstärkarna längre i klass A innan de växlar över till klass B.

D'Agostino Progression M550

M550 Mono lämnar så mycket som 70 watt i klass A – och totalt lämnar den hela 550 watt i 8 ohm och 1100 watt i 4 ohm. Stereosteget S350 lämnar 350 watt i 8 ohm, 700 watt i 4 ohm och hela 1400 watt i 2 ohm.

Men som sagt: smakar det så kostar det. M550 kostar 30 000 euro styck och S350 kostar 35 000 euro.

LB+ ERBJUDANDE: 1 vecka för 19 kr
Få full tillgång till ljudochbild.se, testarkiv med fler än 6 000 tester, fördelsklubb, guider, nyheter, recensioner av filmer och TV-serier, och mycket mer.

Lämna en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.