Search
Generic filters

Titta, en Technics-skivspelare!

Technics fortsätter sin comeback med en skivspelare, trådlös hifi och hörlurar.

Många av oss som växte upp på 70- och 80-talet minns hifi från Technics, inklusive deras skivspelare. Det yngre gardet har kanske hört talas om DJ-spelarna SL1200, SL1210 och så vidare, men det är länge sedan tillverkningen av dem upphörde.

I fjol nystartade Panasonics-koncernen Technics-märket och började med svindyra highend-förstärkare och högtalare. I år fortsätter de med bland annat en helt ny skivspelare.

Läs vårt test av Technics dyraste anläggning.

I dagsläget är skivspelaren dock bara en prototyp, den går inte att köpa förrän någon gång nästa år. Men den ser redan ut som något vi skulle vilja ha. Eller åtminstone testa.

Grammofonen har inga specifikationer ännu, men är direktdriven med en borstlös motor som trimmas elektriskt för att starta snabbt och ha stabil rotation.

Technics-Grand-Class-Music-Server-ST-G30-whole

Långt före skivspelaren finns i butikerna kommer Technics Grand Class G30-serien som består av musikservern ST-G30 (bilden ovan) och nätverksspelaren SU-G30 med inbyggd 50-watts förstärkare (bilden nedan).

Nätverksspelaren har inbyggd CD-spelare så att man kan rippa skivorna ”bit-perfect” och lagra dem på den inbyggda SSD-disken.

Spelaren klarar DLNA, wifi (AirPlay) ethernet, USB och Bluetooth, och sägs ha extremt lite jitter och bakgrundsbrus. Digitalomvandlaren jobbar för övrigt med upp till 32 bit/384 kHz-behandling och stöder DSD-filer (DSD 11,2 MHz).

Den har även analog ingång samt – givetvis – skivspelaringång.

Technics-Grand-Class-Network-Audio-Amplifier-SU-G30-Main

Technics släpper också en allt-i-ett-anläggning som heter SC-500, med CD-spelare och högtalare som sprider ljudet 270 grader. Och audiofil-hörlurarna EAH-T700 som påstås sträcka sig ända upp till 100 kHz!

Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Snart får svenskarna ännu en strömningstjänst att välja mellan.
  SteelSeries Arctis 9 är ett trådlöst headset med surroundljud som fungerar till både PC och PlayStation.
  GoPro Hero9 Black har 5K-video, ännu bättre videostabilisering – och äntligen en selfieskärm.
  Kompakt highend med gott om muskler.
  En närmare titt på både utsidan och insidan av Microsofts nya spelkonsoler.
  30 oktober släpper Disney+ den andra säsongen av serien The Mandalorian.
  En kompaktare och billigare modell av Sony Xperia 1 II. Med nästan samma specifikationer.
  Och priserna blir överkomliga.

  Aktuella erbjudanden

  Annons
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.