TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Technics SL-100C

Billigare version av testvinnaren.

forfatter
Publicerad 2021-04-26 - 09:35

De ser förvirrande lika ut, testvinnaren SL-1500C och nya Technics SL-100C. Båda är direktdrivna skivspelare med en s-formad tonarm av aluminium som vilar på ett solitt chassi med massiv dämpning på insidan och kraftiga, vibrationsdämpande fötter.

Nykomlingen levereras med en förmonterad Audio-Technica VM95C-pickup i ett löstagbart pickuphus, dammlock och elektronisk hastighetsväxlare.

Foto: Technics

Den har samma kärnlösa och borstlösa motor som är konstruerad för att motverka cogging (elektriska vibrationer) och har automatisk armlyftning när skivan har spelats klart. Den här funktionen kan för övrigt stängas v.

Technics har sparat pengar genom att hoppa över phonosteget som SL-1500C har inbyggt, och det finns inte heller pitch-kontrollen eller stroboskopljus som finns på SL-1200 MK7.

 

Foto: Technics

SL-100C: Pris och tillgänglighet

Technics SL-100C finns i svart utförande och kommer i juni. Priset är 9 500 kronor.

För de mer DJ-intresserade är det värt att påpeka att den legendariska SL-1200 MK7 nu också kommer i silver, då heter den SL-1200 MK7 EG.

Technics SL-100C top
Foto: Technics
Läs också Sensationellt bra skivspelare Här är skivspelaren för dig som älskar musik, oavsett om du är hifi-intresserad eller inte.
Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Kraftfull förstärkare med strömning Kan fås med strömningsmodul och phono-steg.
Nya och bättre musikstreamers från Auralic Auralic Aries G1.1 och Altair G1.1 får uppdaterad estetik, bättre isolering och vibrationsdämpning samt stöder slutligen AirPlay 2.
Nu kan du designa din egen Burmester-stereo Det är tillåtet att drömma! Med Burmesters nya AR-app kan du själv plocka ihop en anläggning och se hur den skulle se ut i ditt eget hem.
Prisvärd entrébiljett till högupplöst ljud Strömning och ljudkvalitet går hand i hand med Wiim Mini, som är ett lätt sätt att strömma högupplöst på.
Prisbelönt RIAA i ny upplaga Verteres skivspelarförstärkare har kommit i en uppdaterad version, kallad Phono-1 MKII L
Det bästa köpet i klassen Pro-Ject Debut Pro firar företagets 30-årsjubileum med stil och finess.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend