Nyhet

Technics SL-100C

Billigare version av testvinnaren.
forfatter

De ser förvirrande lika ut, testvinnaren SL-1500C och nya Technics SL-100C. Båda är direktdrivna skivspelare med en s-formad tonarm av aluminium som vilar på ett solitt chassi med massiv dämpning på insidan och kraftiga, vibrationsdämpande fötter.

Nykomlingen levereras med en förmonterad Audio-Technica VM95C-pickup i ett löstagbart pickuphus, dammlock och elektronisk hastighetsväxlare.

Foto: Technics

Den har samma kärnlösa och borstlösa motor som är konstruerad för att motverka cogging (elektriska vibrationer) och har automatisk armlyftning när skivan har spelats klart. Den här funktionen kan för övrigt stängas v.

Technics har sparat pengar genom att hoppa över phonosteget som SL-1500C har inbyggt, och det finns inte heller pitch-kontrollen eller stroboskopljus som finns på SL-1200 MK7.

 

Foto: Technics

SL-100C: Pris och tillgänglighet

Technics SL-100C finns i svart utförande och kommer i juni. Priset är 9 500 kronor.

För de mer DJ-intresserade är det värt att påpeka att den legendariska SL-1200 MK7 nu också kommer i silver, då heter den SL-1200 MK7 EG.

Technics SL-100C top
Foto: Technics
Sensationellt bra skivspelare Här är skivspelaren för dig som älskar musik, oavsett om du är hifi-intresserad eller inte.

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.
Ingen bindningstid
Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.