Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Quad Artera Solus Play

Strömningsförstärkare som kan allt man ber den om – och lite till.

De som har hängt med ett tag kommer kanske ihåg de platta elektrostathögtalarna och rörförstärkarna bäst, men de senaste åren har brittiska Quad ägnat sig mer åt stilrena strömningsprodukter.

Efter några års trevande har de fått tagit i ett par kompetenta formgivare som städat upp i designen, Artera-serien har blivit en av de snyggaste från Quad på många år.

I serien finns flera kompakta förstärkare, en CD-spelare och nu en komplett förstärkare av den integrerade sorten.

På bilderna syns att Artera Solus Play kan det mesta. Den har till och med en inbyggd CD-spelare och stöder både analoga och digitala ljudkällor.

Annons

Den stöder även DTS Play-Fi, som används för streaming, och kan synkas med andra apparater och högtalare om man vill bygga ut med ljud i flera rum, så kallat multiroom.

Vad den däremot inte har är stöd för AirPlay, Chromecast och Roon.

Artera Solus Play kostar 18 000 kronor och har Bluetooth, spelar ljudfiler i upp till 24 bit/192 kHz via ethernet, och Play-Fi-appen stöder alla kända strömningstjänster inklusive Spotify, Qobuz och Tidal.

Förstärkardelen anges vara på 75 watt per kanal, stabilt matad med ström från en nätdel på 300 VA och 2 x 15000 uF per kanal.

Annons

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.