TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Piega förbättrar sina högtalare

forfatter
Publicerad 2012-10-30 - 07:08

Piega har fått mycket uppmärksamhet för sina otroligt fina banddiskanter och för sitt koaxiala bandelement som har diskanten i mitten och mellanregistret runtomkring. Just det elementet är reserverat för de allra mest exklusiva modellerna, men den enklare banddiskanten LDR 2642 sitter i flera billigare modeller.

Den är en av de bästa vi har hört och dyker nu upp i en förbättrad version – LDR 2642 mkII – som sitter i två modeller: den lilla Premium 1.2 och golvmodellen Premium 5.2.

I modellerna Coax 30.2 och Coax 10.2 sitter däremot Piegas unika koaxiala bandelement.

Samtliga dessa fyra modeller har fått en grundlig genomgång av Piega och förbättrats ytterligare.

Aluminiumkabinetten är förstärkta på insidan med dämpning och tjockare väggar, vilket tillsammans med det nya diskantelementet och nya delningsfilter ska ge ännu bättre transparens och dynamik, större räckvidd i basregistret samt högre kontrast.

duet.no

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Arne är integrerad och lämnar 30 watt effekt Svenska Engström gör sin första integrerade förstärkare.
Dynaudio gör det enkelt med trådlösa Focus Du behöver bara två Focus-högtalare för att streama musik
Skotska fynesser i München Fyne Audio visade komplett vintage-stil på highend-mässan i München.
Yamaha släpper trådlös high-end-förstärkare och ny golvhögtalare Superspännande integrerad förstärkare med streaming och DAC.
Spektakulärt från Monitor Audio Monitor Audio firar 50 år med några mycket besynnerliga högtalare.
Den här skivspelaren hade vi kunnat tänka oss Den nya skivspelaren MoFi MasterDeck och RIAA-steget MasterPhono skulle vi mycket väl kunna tänka oss att ställa på stereobänken.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend