TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Ny TAD-högtalare

Pioneer-ägda TAD anses bygga några av världens bästa högtalare. Och dyraste.

forfatter
Publicerad 2011-10-25 - 20:47

Nu kommer japanerna med en ny Evolution-modell som verkar kunna bli billigare. Förhållandevis, i alla fall.

Nya TAD-E1 är bestyckad med TADs välkända koaxialelement med membran av beryllium, i detta fall en 5,5-tummare. Elementet täcker frekvensregistret från 250 Hz ända upp till 100 kHz. Basregistret åstadkoms av dubbla element med membran av Aramid-komposit och sträcker sig ned till 28 Hz.

 

Det lätt välvda kabinettet är gjort MDF och täck av björkfaner. Andra utföranden kan också bli aktuella.

TAD-E1 är 116 cm hög, 33 cm bred och 50 cm djup – och väger 55 kilo. En tämligen fullvuxen högtalare, med andra ord, fast ändå betydligt mindre än de enorma TAD-R1 som vi testade för två år sedan.

Ryktena gör gällande att den nya modellen får ett pris som är mindre skräckinjagande än toppmodellens 780 000 kronor. Vi gillar att TAD-E1 tar upp kampen med B&W:s 800 Diamond och andra högtalare i prisklassen mellan 100 000 och 200 000 kronor. Om den kommer till Sverige, vill säga.

www.pioneer.se

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Den här skivspelaren hade vi kunnat tänka oss Den nya skivspelaren MoFi MasterDeck och RIAA-steget MasterPhono skulle vi mycket väl kunna tänka oss att ställa på stereobänken.
Kolla, en Metallica-grammofon! Av alla Pro-Jects många nyheter föll vi mest för The Metallica Turntable.
Ljud & Bild Podcast: Episode 2 Smartare och smartare produkter orsakar problem när programvaran inte funkar. Vi förklarar varför trådlösa hörlurar inte är bäst och vilket slags träningsklocka som är bäst.
Marantz slår till med ny CD-spelare Marantz CD 60 är en splitter ny, modern CD-spelare med premium-komponenter till ett förnuftigt pris.
Chockerande flaggskeppshögtalare från DALI Vi har aldrig hört något liknande från DALI.
Danska Raidho debuterar två små och en enorm högtalare Den största kostar lika mycket som en S-klass.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend