Search
Generic filters

Ny serie förförstärkare från McIntosh

De tre förförstärkarna kostar från 40 000 kronor och tar sikte på entusiasterna – även de som behöver en DAC.

Två av modellerna har nämligen inbyggd digitalomvandlare som stöder alla upptänkliga ljudfiler. Även DSD upp till 256, vilket är något som de mest inbitna ljudfantasterna kan tänkas vilja ha.

Mest exklusiv är C1100 som är en förförstärkare utan DAC men är tudelad och alltså är uppdelad i två lådor. Den ena är ett försteg med rör och den andra är en anslutnings- och kontrollenhet. Båda är konstruerade som monosteg med separerade kretsar för höger och vänster kanal.

XL_C1100T_Back

C1100 är helt analog och har 12 ingångar, inklusive MC- och MM-skivspelaringång, och hörlursförstärkare med Headphone Crossfeed Director som ska ge en känsla av att man lyssnar på högtalare i stället för hörlurar.

McIntosh C1100 släpps i höst och kostar ungefär 150 000 kronor.

XL_C52_Angle_Right

Den andra nya förförstärkaren heter C52 och kostar hälften så mycket. Den har inbyggd DAC med filstöd för bland annat DSD256 och DXD384. En USB-ingång för högupplöst ljud upp till 32 bit/384 kHz-upplösning finns också, samt optiska och koaxiala ljudingångar. Och sju analoga dito.

XL_C52_Back

Även C52 har skivspelaringång för MM- och MC-pickup. Det finns tre par utgångar, två av dem med volymkontroll ifall man skulle falla för frestelsen att bi- eller tri-ampa med en eller två extra effektförstärkare till högtalarna.

XL_C47_Front_Top

Fullt så avancerad är inte C47 som kostar drygt 40 000 kronor. Den har dock en digitalomvandlare som klarar 32 bit/384 kHz-ljud och filer upp till DSD256 och DXD384.

XL_C47_Back

Den har också skivspelaringång för MM- och MC-pickup, men bara två analoga utgångar.

Både C52 och C47 har McIntoshs hörlursförstärkare med HXD och kommer i höst.

Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
Logga in för att läsa vidare.

Prova Ljud & Bild i 30 dagar för 3 kr

Full tillgång till alla +artiklar, vårt testarkiv med tusentals produkter, Alla nyheter, recensioner och guider Se fler alternativ här
forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

  Läs också

  Amazon-ägda Ring har lanserat Always Home Cam som har en helt unik funktion: Den är en flygande minidrönare som flyger runt och håller koll på ditt hem.
  Efter att ha dragit tillbaka de första Sleepbuds på grund av batteriproblem är nya proppar på väg.
  Halo styr hela din B&O-anläggning.
  Med optiska brytare i stället för mekaniska ska Roccat Vulcan Pro-tangentborden vara så mycket som 40 gånger snabbare än konkurrenterna.
  Blir Canons billigaste pro-videokamera.
  Påstås förbättra ljudet rejält med ny MAT-teknik.
  Det enda som är snabbare än Ludicrous är Plaid ...
  Men Volkswagen säger fortfarande ingenting om möjligheten att få bättre ljud!

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  Pro-Ject X2

  Riktpris: 12000 kr Analog vinlylvinnare

  Vera Audio P400/1000

  Riktpris: 32000 kr Sanningen kommer alltid fram

  Electrocompaniet ECI 80D

  Riktpris: 25000 kr Skön, varm klang

  NAD M33

  Riktpris: 50000 kr Kul, klok och stark
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.