TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Ny serie förförstärkare från McIntosh

De tre förförstärkarna kostar från 40 000 kronor och tar sikte på entusiasterna – även de som behöver en DAC.

Två av modellerna har nämligen inbyggd digitalomvandlare som stöder alla upptänkliga ljudfiler. Även DSD upp till 256, vilket är något som de mest inbitna ljudfantasterna kan tänkas vilja ha.

Mest exklusiv är C1100 som är en förförstärkare utan DAC men är tudelad och alltså är uppdelad i två lådor. Den ena är ett försteg med rör och den andra är en anslutnings- och kontrollenhet. Båda är konstruerade som monosteg med separerade kretsar för höger och vänster kanal.

XL_C1100T_Back

C1100 är helt analog och har 12 ingångar, inklusive MC- och MM-skivspelaringång, och hörlursförstärkare med Headphone Crossfeed Director som ska ge en känsla av att man lyssnar på högtalare i stället för hörlurar.

McIntosh C1100 släpps i höst och kostar ungefär 150 000 kronor.

XL_C52_Angle_Right

Den andra nya förförstärkaren heter C52 och kostar hälften så mycket. Den har inbyggd DAC med filstöd för bland annat DSD256 och DXD384. En USB-ingång för högupplöst ljud upp till 32 bit/384 kHz-upplösning finns också, samt optiska och koaxiala ljudingångar. Och sju analoga dito.

XL_C52_Back

Även C52 har skivspelaringång för MM- och MC-pickup. Det finns tre par utgångar, två av dem med volymkontroll ifall man skulle falla för frestelsen att bi- eller tri-ampa med en eller två extra effektförstärkare till högtalarna.

XL_C47_Front_Top

Fullt så avancerad är inte C47 som kostar drygt 40 000 kronor. Den har dock en digitalomvandlare som klarar 32 bit/384 kHz-ljud och filer upp till DSD256 och DXD384.

XL_C47_Back

Den har också skivspelaringång för MM- och MC-pickup, men bara två analoga utgångar.

Både C52 och C47 har McIntoshs hörlursförstärkare med HXD och kommer i höst.

LB+ ERBJUDANDE: 1 vecka för 19 kr
Få full tillgång till ljudochbild.se, testarkiv med fler än 6 000 tester, fördelsklubb, guider, nyheter, recensioner av filmer och TV-serier, och mycket mer.