TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Rotel lovar bättre ljud efter ”Michi-treatment”

Bättre komponenter och ny DAC.

forfatter
Publicerad 2021-06-01 - 14:46

Förförstärkarna RC-1572MKII och RC-1590MKII har genomgått en liknande uppgradering som de integrerade A14, RA-1592 och RA-1572 fick nyligen.

Rotel har använt sig av erfarenheterna från utvecklingen av highend-förstärkarna i Michi-serien och uppgraderat förförstärkarna med nya komponenter och en ny digitalomvandlare (DAC) vilket innebär att de har lyckats minimera brus och förvrängning. Den nya 32 bit/384 kHz-omvandlaren från Texas Instruments stöder dessutom MQA- och MQA Studio-filer via USB-ingången.

Rotel RC-1572MKII open

 

Rotel-transformatorer

Rotel är ett av få märken som i likhet med McIntosh gör sina egna transformatorer, som används i de nya förstärkarna. Nya kondensatorer, nya motstånd, bättre filtrering av strömförsörjningen och separat ström till DAC och analoga kretsar sak ge förförstärkarna högre prestanda och ljudkvalitet.

De två förförstärkarna har också skivspelaringång för MM-pickuper och stöder trådlös streaming via Bluetooth, med AAC och aptX.

Den större modellen RC-1590MKII har fler ingångar och en något större strömförsörjning men är i övrigt lik den nya RC-1572MKII.

Precis som effektförstärkarna och de integrerade förstärkarna 1500-serien finns förförstärkarna i svart och silvergrått. De nya MKII-versionerna nu i sommar.

rotel.com

 

 

Läs också Kanske det bästa highend-klippet du kan göra För dig som verkligen behöver mer kraft och vill ha ännu bättre ljud är kanske Rotels nya Michi-serie det bästa köpet i highend-klassen.
Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Prisvärd entrébiljett till högupplöst ljud Strömning och ljudkvalitet går hand i hand med Wiim Mini, som är ett lätt sätt att strömma högupplöst på.
Prisbelönt RIAA i ny upplaga Verteres skivspelarförstärkare har kommit i en uppdaterad version, kallad Phono-1 MKII L
Det bästa köpet i klassen Pro-Ject Debut Pro firar företagets 30-årsjubileum med stil och finess.
NAD 3020 - klassikern vi inte glömmer Den lilla NAD-förstärkaren skapade jubel. Ingen hade hört så bra ljud från en liten förstärkare som kostade så lite.
Föredrar bra inspelningar Trots att Elipson P1 är märkets första förförstärkare är den behagligt fri från barnsjukdomar. Om du letar efter en förstärkarkombination i den övre änden av premiumklassen kan svaret mycket väl vara franskt.
Audio-Technica firar 60 med AT-ART20 Mycket speciell Moving Coil pickup
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend