TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Rotel lovar bättre ljud efter ”Michi-treatment”

Bättre komponenter och ny DAC.

Förförstärkarna RC-1572MKII och RC-1590MKII har genomgått en liknande uppgradering som de integrerade A14, RA-1592 och RA-1572 fick nyligen.

Rotel har använt sig av erfarenheterna från utvecklingen av highend-förstärkarna i Michi-serien och uppgraderat förförstärkarna med nya komponenter och en ny digitalomvandlare (DAC) vilket innebär att de har lyckats minimera brus och förvrängning. Den nya 32 bit/384 kHz-omvandlaren från Texas Instruments stöder dessutom MQA- och MQA Studio-filer via USB-ingången.

Rotel RC-1572MKII open

 

Rotel-transformatorer

Rotel är ett av få märken som i likhet med McIntosh gör sina egna transformatorer, som används i de nya förstärkarna. Nya kondensatorer, nya motstånd, bättre filtrering av strömförsörjningen och separat ström till DAC och analoga kretsar sak ge förförstärkarna högre prestanda och ljudkvalitet.

De två förförstärkarna har också skivspelaringång för MM-pickuper och stöder trådlös streaming via Bluetooth, med AAC och aptX.

Den större modellen RC-1590MKII har fler ingångar och en något större strömförsörjning men är i övrigt lik den nya RC-1572MKII.

Precis som effektförstärkarna och de integrerade förstärkarna 1500-serien finns förförstärkarna i svart och silvergrått. De nya MKII-versionerna nu i sommar.

rotel.com

 

 

Kanske det bästa highend-klippet du kan göra För dig som verkligen behöver mer kraft och vill ha ännu bättre ljud är kanske Rotels nya Michi-serie det bästa köpet i highend-klassen.
LB+ ERBJUDANDE: 1 vecka för 19 kr
Få full tillgång till ljudochbild.se, testarkiv med fler än 6 000 tester, fördelsklubb, guider, nyheter, recensioner av filmer och TV-serier, och mycket mer.

Lämna en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.