Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Rotel lovar bättre ljud efter ”Michi-treatment”

Bättre komponenter och ny DAC.

Av / 2021-06-01 - 14:46
Rotel lovar bättre ljud efter ”Michi-treatment”

Förförstärkarna RC-1572MKII och RC-1590MKII har genomgått en liknande uppgradering som de integrerade A14, RA-1592 och RA-1572 fick nyligen.

Rotel har använt sig av erfarenheterna från utvecklingen av highend-förstärkarna i Michi-serien och uppgraderat förförstärkarna med nya komponenter och en ny digitalomvandlare (DAC) vilket innebär att de har lyckats minimera brus och förvrängning. Den nya 32 bit/384 kHz-omvandlaren från Texas Instruments stöder dessutom MQA- och MQA Studio-filer via USB-ingången.

Rotel RC-1572MKII open

 

Rotel-transformatorer

Rotel är ett av få märken som i likhet med McIntosh gör sina egna transformatorer, som används i de nya förstärkarna. Nya kondensatorer, nya motstånd, bättre filtrering av strömförsörjningen och separat ström till DAC och analoga kretsar sak ge förförstärkarna högre prestanda och ljudkvalitet.

De två förförstärkarna har också skivspelaringång för MM-pickuper och stöder trådlös streaming via Bluetooth, med AAC och aptX.

Den större modellen RC-1590MKII har fler ingångar och en något större strömförsörjning men är i övrigt lik den nya RC-1572MKII.

Precis som effektförstärkarna och de integrerade förstärkarna 1500-serien finns förförstärkarna i svart och silvergrått. De nya MKII-versionerna nu i sommar.

rotel.com

 

 

Läs också Kanske det bästa highend-klippet du kan göra För dig som verkligen behöver mer kraft och vill ha ännu bättre ljud är kanske Rotels nya Michi-serie det bästa köpet i highend-klassen.
Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Billigare streaming från Auralic

Ny och bättre förstärkare från Cambridge Audio

Goldmund effektförstärkare: Fråga bara inte om priset...

En förstärkare för drömmare

Vinyl sätter nytt rekord

Komplett anläggning i retrostil

Skivspelare med plug and play

Nya råskinn från schweiziska Soulution

När hifi var en livsstil

Något unikt för din skivsamling

Äntligen en prisvärd Roon-streamer!

En DAC i samurajernas fotspår?

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen