Nyhet

McIntosh C12000 i två delar

Ny förförstärkare med allt inkluderat
forfatter

De skulle såklart kunna bygga in allt detta i ett stort kabinett, men i en förförstärkare är det låg spänning och mycket känslig elektronik. Så därför kan det vara värt att dela upp det i två kabinett.

Det blir förstås dyrare, men i den här prisklassen – hög – är det inte så viktigt.

För här är ljudet det viktigaste och när du flyttar strömförsörjningen och strömstyrningen till ett separat kabinett minskar du risken för störningar och sänker brusgolvet i förförstärkaren.

McIntosh C12000

I McIntosh C12000 är förförstärkarmodulen uppdelad i två kanaler (dual mono) i det kabinett som alla ljudkällor är anslutna till. Här finns totalt 12 ingångar, sex av dem balanserade och två är för skivspelare med antingen MM eller MC pickup.

Förförstärkaren är en ren analog konstruktion och kommer inte med en McIntosh DAC-modul.

De två skivspelaringångarna använder, liksom linjesteget, vakuumrör i förstärkarlänken, fyra stycken 12AX7A, i en balanserad konfiguration och här kan du justera kapacitans och belastning (Ohm) till den pickup du har.

Den tvådelade förförstärkaren är klar för leverans i Nordamerika, under december, där den uppges till 16 000 USD, eller 8 000 USD per modul. Lägg på moms på 160 000 kr så har du en indikation på vad det kommer att kosta här hemma.

McIntosh C12000

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.
Ingen bindningstid
Redan prenumerant?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *