TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

McIntosh C12000 i två delar

Ny förförstärkare med allt inkluderat

forfatter
Publicerad 2021-11-18 - 16:00

De skulle såklart kunna bygga in allt detta i ett stort kabinett, men i en förförstärkare är det låg spänning och mycket känslig elektronik. Så därför kan det vara värt att dela upp det i två kabinett.

Det blir förstås dyrare, men i den här prisklassen – hög – är det inte så viktigt.

För här är ljudet det viktigaste och när du flyttar strömförsörjningen och strömstyrningen till ett separat kabinett minskar du risken för störningar och sänker brusgolvet i förförstärkaren.

McIntosh C12000

I McIntosh C12000 är förförstärkarmodulen uppdelad i två kanaler (dual mono) i det kabinett som alla ljudkällor är anslutna till. Här finns totalt 12 ingångar, sex av dem balanserade och två är för skivspelare med antingen MM eller MC pickup.

Förförstärkaren är en ren analog konstruktion och kommer inte med en McIntosh DAC-modul.

De två skivspelaringångarna använder, liksom linjesteget, vakuumrör i förstärkarlänken, fyra stycken 12AX7A, i en balanserad konfiguration och här kan du justera kapacitans och belastning (Ohm) till den pickup du har.

Den tvådelade förförstärkaren är klar för leverans i Nordamerika, under december, där den uppges till 16 000 USD, eller 8 000 USD per modul. Lägg på moms på 160 000 kr så har du en indikation på vad det kommer att kosta här hemma.

McIntosh C12000

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

LB+ Månad

kr 119,00

KÖP

LB+ Vecka

kr 59,00

KÖP
Du kan avsluta prenumerationen när som helst. Prenumerationen löper ut perioden som du har betalat för. Köp- och prenumerationsvillkor gäller.

Lämna en kommentar

MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind

Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.

Problemfri strömning med NAD CS1 NAD:s billiga CS1 kan spela din musik direkt från mobilen. Du behöver inte installera någon särskild app.
Hegels förstärkare får äntligen AirPlay 2 Hegels förstärkare får bättre strömningsfunktion med AirPlay 2 och därmed även bättre stöd för smarta hem.
Förstärkare som ska väcka din hemmabio till liv Om en best på 5 x 250 watt inte räcker, kan Musical Fidelity också fresta med ett 11-kanals monster! Säg hej till M6x 250.5 och M6x 250.11
Retroförstärkare för samlare NAD C 3050 LE är en nästan perfekt replika av förstärkaren som definierade NAD-designen. Men är det bara nytt vin på gamla flaskor?
De bästa nätverksspelarna Trådlös musik kan vara en ren njutning och rena highend-himlen, speciellt om man slipper den extrema prislappen.
Följ Ljud & Bild