TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

McIntosh AS901 och AS125: plattformar för förstärkare

Ser bra ut under din McIntosh-förstärkare.

forfatter
Publicerad 2022-01-20 - 08:36

Hifi-branschens tillbehörsindustri är enorm. Det finns inte bara dyra kablar och strömrensare, utan även dyra dämpningsprodukter och ”magiska” saker som ”förbättrar” ljudet.

Inte ens något så enkelt som en möbel att ställa stereon i är något man kan överlåta åt vem som helst. Det krävs en specialist där också. Ur den synvinkeln är McIntoshs nya förstärkarplattformar lätta att ha med att göra.

AS125 AS901 Angle background hi res
Foto: McIntosh

De finns i två storlekar. AS125 har måtten 45, 2 x 10,3 x 45,7 cm och AS901 är 30 cm längre (75,7 cm) för att få plats med större förstärkare, till exempel de massiva rörförstärkarna MC901.

AS901 Lifestyle hi res
Foto: McIntosh

Plattformarna är gjorda av massiv ask som limmats ihop i flera skikt och sedan lackats med flera lager lack. De har en katalyserad topplatta som är reptålig. Själva plattformen är 7,6 cm tjock, räknar man med fötterna är höjden 10,3 cm.

AS125 Angle with amp hi res
Foto: McIntosh

På bilderna ser man att plattformarna har en lysande McIntosh-logga, den får ström från förstärkarens Power Control-utgång och tänds när förstärkaren sätts på.

Plattformarna är tillverkade av Symbol Audio, som sägs ha ett slags miljöcertifiering som heter Silver Exemplary från Sustainable Furnishings Council i USA.

Priserna för plattformarna, som kommer i februari/mars, är 3 000 dollar för AS125 och 3 500 dollar för den större AS901.

AS901 Back Close Up hi res 989x660 1 AS901 Angle background hi res 989x660 1
<
>
Foto: McIntosh

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Den här skivspelaren hade vi kunnat tänka oss Den nya skivspelaren MoFi MasterDeck och RIAA-steget MasterPhono skulle vi mycket väl kunna tänka oss att ställa på stereobänken.
Kolla, en Metallica-grammofon! Av alla Pro-Jects många nyheter föll vi mest för The Metallica Turntable.
Ljud & Bild Podcast: Episode 2 Smartare och smartare produkter orsakar problem när programvaran inte funkar. Vi förklarar varför trådlösa hörlurar inte är bäst och vilket slags träningsklocka som är bäst.
Marantz slår till med ny CD-spelare Marantz CD 60 är en splitter ny, modern CD-spelare med premium-komponenter till ett förnuftigt pris.
Chockerande flaggskeppshögtalare från DALI Vi har aldrig hört något liknande från DALI.
Danska Raidho debuterar två små och en enorm högtalare Den största kostar lika mycket som en S-klass.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend