Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Mångsidig DAC med valfri rörförstärkning

CocktailAudio har mixat ihop allting i en DAC och hörlursförstärkare där man väljer själv mellan radiorör och transistorer.

Av / 2020-02-13 - 16:20
Mångsidig DAC med valfri rörförstärkning

Koreanska cocktailAudio har skickat ut en mångsidig hifi-komponent till hifi-butikerna. DAC eller hörlursförstärkare, rör eller solid state? Du kan få det precis hur du vill.

Förutom sitt egentliga syfte – att vara en förstärkare som driver ett par hörlurar – är HA500H en förförstärkare med eller utan rör och samt en highend-DA-omvandlare med asynkron USB-DAC.

”Hemlig”-standard

Det är framför allt en funktion som verkligen understryker HA500H:s mångsidighet och highend-ambitioner: en så kallad I2S-ingång. I2S är en standard som används för att överföra digitala ljudsignaler mellan exempelvis drivverket och omvandlaren i en CD-spelare. Men även om kretskorten inuti elektronik pratar I2S med varandra så används det sällan mellan olika apparater. Eftersom cocktailAudio även har en mediaspelare med I2S-utgång i sortimentet så finns det dock en poäng.

Fritt val

Men det mest ovanliga är valfriheten mellan rörförstärkning och ”solid state” i förförstärkardelen. Rören är för övrigt de klassiska ECC82.

Under alla omständigheter konverteras den digitala signalen av två Sabre ES9018K2M-chip som stöder MQA och DSD. Elektroniken är helt balanserad med separerade och avskärmade digitala och analoga sektioner.

CocktailAudio HA500H kostar 25 000 kronor.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Goldmund effektförstärkare: Fråga bara inte om priset...

En förstärkare för drömmare

Vinyl sätter nytt rekord

Komplett anläggning i retrostil

Skivspelare med plug and play

Nya råskinn från schweiziska Soulution

När hifi var en livsstil

Något unikt för din skivsamling

Äntligen en prisvärd Roon-streamer!

En DAC i samurajernas fotspår?

Den här lilla lådan kan göra dina gamla B&O-högtalare "trådlösa"

Den ultimata förstärkaren

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen