TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Mäktig ”mini-K2” från JBL

forfatter
Publicerad 2011-09-20 - 09:53

Det är sådana här högtalare som gjort JBL berömda. Stora baselement, massiva kabinett samt effektiva element som fixar höga ljudtryck utan ansträngning.

Nya S4700 är inget undantag. Den spelar så högt som 94 decibel med en enda watt från förstärkaren och lär trivas med snudd på vilken förstärkare som helst.

S4700 ersätter S4600 som har varit en sällsynt syn i Europa. Den nya modellen har ett 15-tums baselement, ett mellanregisterhorn med ett 2-tums element och en superdiskant som når upp till 40 000 Hz. Alla med högeffektiva neodym-magneter.


Det 1 meter höga basreflexkabinettet ser till att S4700 när ned till 38 Hz i basen och har en design som influerats av de större modellerna K2 och Everest. På insidan sitter påkostade komponenter som gör att den nya modellen hamnar strax under de magnifika K2 i pris.

Sedan återstår bara att hoppas att Harman-koncernen tar de ”japanska” amerikanarna till Europa, som de gjorde med Studio-serien.

harmannordic.com

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
McIntosh-luring Det finns många som drömmer om en fet McIntosh-rigg hemma i vardagsrummet, men den här produkten har en hemlighet inuti!
Stentuff jubileumsanläggning från Rotel Rotel firar med en kraftfull förstärkare och CD-spelare med DAC
Nya upplagor av Linns legendariska skivspelare Linn Selekt LP12 får en ny arm och pickup.
HiFi-ikoner byter ägare Riskkapitalbolaget Highlander Partners har förvärvat McIntosh Group, som även står bakom Sonus faber.
Radio för speciellt intresserade Ser bra ut med din McIntosh-anläggning.
Kolla! En skivspelare från Ikea! Ikea sätter musiken först med Obegränsad skivspelare, skrivbord och vilstol. I samarbete med Swedish House Mafia
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend