TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Linn Majik Isobarik

forfatter
Publicerad 2011-05-26 - 08:46

Om du gillade brittisk hifi på 70-talet är det stor chans att din drömanläggning bestod av ett par Linn Isobarik som drevs av ett ”sixpack” med Naim-förstärkare och aktivt delningsfilter, gärna toppad av en Linn LP12-skivspelare. Mycket bättre än så kunde det inte bli.

Isobarik-högtalarna blev både berömda och beryktade för sin häftiga basåtergivning. De fick sitt namn från den isobariska principen som har två baselement som jobbar i tandem. Men hjälp av denna princip kunde högtalarna spela bas ända ned till 20 Hz, trots att kabinettet var förhållandevis litet.

Isobarik-tekniken användes också i högtalarmodeller som Sara, subbasen Melodik och toppmodellen Keltik. Sedan försvann den helt plötsligt.

Nu tycker Linn att det är dags att återuppliva både tekniken och högtalarnamnet och lanserar därför Majik Isobarik. Den nya toppmodellen är en kompakt golvhögtalare som sägs ha potenta basegenskaper. Två kraftfulla 8-tumselement är monterade i botten av kabinettet och skapar en bas som sträcker sig ned till 28 Hz i ett vanligt lyssningsrum. Baselementen har sällskap av ett 4-tums mellanregister och Linns ”2K Array” som består av en diskant och en superdiskant.

Precis som andra Linn-högtalare kan Majik Isobarik drivas aktivt, med en förstärkarkanal vardera till bas, mellanregister och diskant.

 

Priset är 3 500 pund, eller ungefär 40 000 kronor.

www.linn.co.uk

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Arne är integrerad och lämnar 30 watt effekt Svenska Engström gör sin första integrerade förstärkare.
Dynaudio gör det enkelt med trådlösa Focus Du behöver bara två Focus-högtalare för att streama musik
Skotska fynesser i München Fyne Audio visade komplett vintage-stil på highend-mässan i München.
Yamaha släpper trådlös high-end-förstärkare och ny golvhögtalare Superspännande integrerad förstärkare med streaming och DAC.
Spektakulärt från Monitor Audio Monitor Audio firar 50 år med några mycket besynnerliga högtalare.
Den här skivspelaren hade vi kunnat tänka oss Den nya skivspelaren MoFi MasterDeck och RIAA-steget MasterPhono skulle vi mycket väl kunna tänka oss att ställa på stereobänken.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend