TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Kompakta nyheter från Audio Pro

Med de nya datorhögtalarna och uppdaterade trådlösa högtalare kompletterar Audio Pro sitt sortiment av prisvärda kompakta högtalare.

forfatter
Publicerad 2011-11-24 - 17:55

De nya aktiva högtalarna Addon Five är nedkrympta för att få plats bredvid datorn. Men de kan givetvis användas med vad som helst som har en ljudutgång eller hörlursuttag. De har dessutom två ljudingångar så att man exempelvis kan använda dem både till TV:n och iPod-dockan eller radion. Gillar man inte sladdar är de förberedda för dongeln WF100 som gör att man exempelvis kan lyssna på musik trådlöst från datorn fast de är placerade i vardagsrummet. Därmed passar de även väl i sovrummet eller köket förutom på skrivbordet. Som tillbehör finns en vinklad gummifot för att förbättra spridningen och vill man få fart på festen kan man koppla in en aktiv subwoofer.

Effekten ligger på 2 x 36 watt. De finns i sidenmattlackat rött, vitt eller svart och släpps under december till ett pris på ca 2 700 kronor.

De gamla Living LV2 som satte igång den trådlösa revolutionen i Audio Pros sortiment har fått sig en trevlig uppfräschning. På utsidan ser de i princip likadana ut förutom att man nu också kan få dem i rött läder. Men tekniken är uppdaterad med ny fjärrkontroll och en display för att visa volym, kanal och zon samt att strömförsörjningen är inbyggd. De passar nu också bättre ihop med den trådlösa subwoofern LV-SUB eftersom man kan ställa dem i full range- eller satellitläge. Men man har självklart även skruvat på ljudet.

– Med en mängd lyssningssessioner, finjusteringar i DSP’n och de digitala filtren och med den nya aluminiumbasen har vi faktiskt lyckats med förbättrad basåtergivning och leverera ännu mer dynamik, säger Audio Pros ljudprofessor Stephan Wänqvist.

Living LV2e är kompakta trådlösa högtalare med stor flexibilitet för olika inkopplingar. Man kan exempelvis spela trådlöst direkt från datorn via dongeln, eller använda AirPort Express för att spela via Airplay från en iPhone eller iPad. De kan kombineras med alla högtalare i Living-serien för att skapa en trådlös multiroom-lösning i hemmet.

Audio Pro Living LV2e släpps under december till ett cirkapris på 7 000 kronor.

www.audiopro.se

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
McIntosh-luring Det finns många som drömmer om en fet McIntosh-rigg hemma i vardagsrummet, men den här produkten har en hemlighet inuti!
Stentuff jubileumsanläggning från Rotel Rotel firar med en kraftfull förstärkare och CD-spelare med DAC
Nya upplagor av Linns legendariska skivspelare Linn Selekt LP12 får en ny arm och pickup.
HiFi-ikoner byter ägare Riskkapitalbolaget Highlander Partners har förvärvat McIntosh Group, som även står bakom Sonus faber.
Radio för speciellt intresserade Ser bra ut med din McIntosh-anläggning.
Kolla! En skivspelare från Ikea! Ikea sätter musiken först med Obegränsad skivspelare, skrivbord och vilstol. I samarbete med Swedish House Mafia
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend