Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Kompakta nyheter från Audio Pro

Med de nya datorhögtalarna och uppdaterade trådlösa högtalare kompletterar Audio Pro sitt sortiment av prisvärda kompakta högtalare.

Av / 2011-11-24 - 17:55
Kompakta nyheter från Audio Pro

De nya aktiva högtalarna Addon Five är nedkrympta för att få plats bredvid datorn. Men de kan givetvis användas med vad som helst som har en ljudutgång eller hörlursuttag. De har dessutom två ljudingångar så att man exempelvis kan använda dem både till TV:n och iPod-dockan eller radion. Gillar man inte sladdar är de förberedda för dongeln WF100 som gör att man exempelvis kan lyssna på musik trådlöst från datorn fast de är placerade i vardagsrummet. Därmed passar de även väl i sovrummet eller köket förutom på skrivbordet. Som tillbehör finns en vinklad gummifot för att förbättra spridningen och vill man få fart på festen kan man koppla in en aktiv subwoofer.

Effekten ligger på 2 x 36 watt. De finns i sidenmattlackat rött, vitt eller svart och släpps under december till ett pris på ca 2 700 kronor.

De gamla Living LV2 som satte igång den trådlösa revolutionen i Audio Pros sortiment har fått sig en trevlig uppfräschning. På utsidan ser de i princip likadana ut förutom att man nu också kan få dem i rött läder. Men tekniken är uppdaterad med ny fjärrkontroll och en display för att visa volym, kanal och zon samt att strömförsörjningen är inbyggd. De passar nu också bättre ihop med den trådlösa subwoofern LV-SUB eftersom man kan ställa dem i full range- eller satellitläge. Men man har självklart även skruvat på ljudet.

– Med en mängd lyssningssessioner, finjusteringar i DSP’n och de digitala filtren och med den nya aluminiumbasen har vi faktiskt lyckats med förbättrad basåtergivning och leverera ännu mer dynamik, säger Audio Pros ljudprofessor Stephan Wänqvist.

Living LV2e är kompakta trådlösa högtalare med stor flexibilitet för olika inkopplingar. Man kan exempelvis spela trådlöst direkt från datorn via dongeln, eller använda AirPort Express för att spela via Airplay från en iPhone eller iPad. De kan kombineras med alla högtalare i Living-serien för att skapa en trådlös multiroom-lösning i hemmet.

Audio Pro Living LV2e släpps under december till ett cirkapris på 7 000 kronor.

www.audiopro.se

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

En förstärkare för drömmare

Vinyl sätter nytt rekord

Komplett anläggning i retrostil

Skivspelare med plug and play

Nya råskinn från schweiziska Soulution

När hifi var en livsstil

Något unikt för din skivsamling

Äntligen en prisvärd Roon-streamer!

En DAC i samurajernas fotspår?

Den här lilla lådan kan göra dina gamla B&O-högtalare "trådlösa"

Den ultimata förstärkaren

High-end förförstärkare med modern streaming

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen